Chemarea Nordului (17): Ce n-am făcut în Islanda

22 iulie

Distracţii locale în parte de neratat pentru un om”normal” (aviz amatorilor), dar pe care eu nu le-am efectuat, din lipsă de timp sau voinţă:

Ce n-am făcut

  • Luat parte la “runtur”, turul barurilor, celebru în Reykjavik, practic toată lumea ia barurile la rând vineri seara şi sâmbătă seara, cu muuultă beutură (plinul acasă, că o bere e 6-7 EUR în bar) şi muuultă petrecere. Un oraş întreg se îmbată pulbere. M-am gândit la un moment dat să mă duc să-i văd, dar nu mi-a venit.
  • Mers pe gheţar – mi-ar fi plăcut
  • Mers călare prin sălbăticie – fain, dar prioritatea 3
  • Mers la pescuit somon – prioritatea 35
  • Mers la muzee – e unu’ fain cu vikingii, da’ n-am apucat

Ce n-am mâncat în Islanda, specialităţi locale de osebite:

  • Rechin putrezit, preparat într-un anume fel – n-am văzut, am aflat apoi că fusese de găsit în piaţă, pe care am ratat-o. Aş fi încercat.
  • Testicule de berbec. N-aş fi încercat nici dacă aş fi găsit.
  • Puffin. Am văzut, dar era prea scump pentru regimul meu de austeritate. Dacă găseam mai ieftin, mâncam.
  • Balenă. Am găsit balenă minke destul de ieftin, în jur de 12 euro frigăruia. Am fost tentat, dar până la urmă n-am luat. Nu pentru preţ, ci principiu – îmi plac balenele foarte mult, şi-s împotriva vânării lor. Dacă aş fi mâncat chiar şi o felie, principial vorbind aş fi susţinut vânătoarea. Şi totuşi am fost tentat :).

O atracţie mai de „nişă”, care nu e pe lista „obiectivelor oficiale”, dar pe care aş fi vrut s-o fac – n-am mers la sediul clubului Knattspyrnufelag Reykjavik, să fac o poză pentru prietenii mei dinamovişti ;). Am avut de ales între asta şi mersul la piscina termală, şi cum mi se spusese că foarte probabil la club va scrie „KR” şi nu numele întreg, meseriaşul Knattspyrnufelag, am ales piscina.

Or mai fi şi altele, da’ nu-mi vin acum în minte. Oricum, prioritatea 1 pentru vizitatori aş pune golden circle, apoi laguna albastră (care se poate face şi în drum spre aeroport), şi vizionarea de balene, la carele îs fan. Mai departe, în funcţie de timp, posibilităţi şi inspiraţie.

6 gânduri despre “Chemarea Nordului (17): Ce n-am făcut în Islanda

  1. :)

    De Brenni(di)vin auzisem tangenţial. Dacă aş fi prins talciocul din sâmbăta respectivă, aş fi luat o duşcă de brennivín cu hákarl, că cică merg bine împreună. Cât de „bine” poate să meargă rechin putred cu rachiu din cartofi şi chimen. Din păcate am aflat abia duminică seara unde se puteau consuma delicatesele cu pricina. Îi mai prind eu…

    Bună întrebarea, însă :D.

    Apreciază

  2. Acum sa completez eu: am mancat rechin putrezit, n-as fi mancat puffin, am incercat balena, dar nu mi-a placut si da si eu is impotriva vanarii lor.

    Din prima tura, n-am luat parte la rundtur, dar m-as fi dus :) doar doar as putea dormi.

    Apreciază

Comentezi?