Friends

Au trecut mai bine de 10 ani decând s-au cunoscut, şi mai bine de 8 de când echipa a început să se destrame. Ce mi-s 2-3 ani? Un fleac… mai ales când eşti tânăr, plin de energie şi pus pe fapte mari, de tip work hard, play hard.

Probabil un rol a avut şi recrutarea atentă, foarte riguros organizată. 14 oameni în câteva luni, în jurul cărora s-a construit mai departe echipa, printr-un proces la fel de riguros, care a adus oameni “compatibili” laolaltă. Asta, plus conjunctura haiducească din ţară la vremea respectivă, oportunităţile, succesele înregistrate, şi probabil o doză de noroc – cert e că a rămas ceva din acea perioadă în inima fiecăruia (şi asta e remarcabil, că nu a fost vorba de o fracţiune, sau de mici grupuri – ci de majoritatea covârşitoare. Mai rar.) Ceva care, după 10 ani, i-a adunat pe toţi la un loc. Poate îi zice tinereţe, poate prietenie. Poate amândouă.

A început de la o discuţie între 3 oameni care nu se mai văzuseră de multă vreme, şi unul a zis – ce-ar fi să organizăm o reuniune cu toţi? A pornit ca un mic schimb de mesaje pe facebook, care mai ştie unde sunt ceilalţi, ce ziceţi de idee, care vine? – încet-încet, ăla io, ăla io, hai să facem reuniunea.

Şi au venit 32 de oameni. Din toate colţurile lumii, din America până în Rusia, din Anglia până în Arabia Saudită. Au purces fără ezitare, care de pe unde, la drum lung, mânaţi nu de interes, nu de vreun “incentive”, ci de… dor. Dor de a se simţi, măcar pentru un week-end, mai tineri cu 10 ani. Au reuşit, şi a fost impresionant.

Sunt neschimbaţi. Relaţiile sunt neschimbate, ba nu, de fapt sunt schimbate în bine – în trecut când trăgeau la acelaşi jug mai erau frecuşuri, conflicte – acum alea sunt doar amintiri, a rămas de actualitate doar ataşamentul emoţional. Prietenia.

Nu ştiu cine e Baz Luhrman, dar ştiu că între altele zice cam aşa, în filmuleţul de mai jos:

“ţine cât poţi legătura cu prietenii, pentru că pe măsură ce îmbătrâneşti, vei avea tot mai multă nevoie de oameni care să te fi cunoscut atunci când erai tânăr.”

Un gând despre “Friends

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s