To Antarctica, with love

Gata. Mi-au trebuit 6 luni pentru a așterne impresiile excursiei. Record. Sper să rămână record, e prea mult. Ar mai fi multe de spus… dar n-au încăput. Bine și-așa, deja am început să uit, cu alte straturi de informații așezându-se pe harddisk.

Ce rămâne, mielule? Acest jurnal, domnule. Multe impresii, informații, emoții. Și acest film, domnule, la care mă mai uit când mă apucă melancolia.

11 gânduri despre “To Antarctica, with love

  1. merci, am corectat. in dreapta pozei sunt linkuri la toate insemnarile, dai clic si te duce acolo. e drept, nu stiu cum arata de pe o tableta sau telefon, s-ar putea ca linkurile sa fie dedesupt?

    Apreciază

  2. Salut. N-ai mai scris de mult, vad ca ai auuns la Macchu Picchu si in Galapagos intre timp. Vreau sa te intreb ceva legat de Antarctica. Fiindca dupa ce am citit acum doi ani la tine despre excursie am pus-o mai in virful listei. Si mi-am facut cadou anul asta excursia – plec in noiembrie, tot cu Quark, dar cu Ocean Endeavour. Am citit, am facut liste, dar ceva nu se leaga referitor la haine. Ne dau ei parka, eu mi-am luat pantaloni de schi (nu-s doar fis, ci ceva impermeabil plus captuseala ) si lenjerie de corp din merinos. Cite straturi de haine trebuie intre baza si exterior? Ca la unii citesc ca ar mai trebui doar un strat, in timp ce altii baga vreo cinci (inca vreo doua rinduri de izmeno-colanti, pulovere, hanorace, o geaca subtire etc.). Si la cap la fel, zic de cagula + fleece beanie + caciula de lina/ blana cu urechi. Inteleg ca vinturile adiabat(ic)e pot fi foarte reci, dar as vrea sa ma pot misca in haine. Si nici nu vreau sa cumpar ori impachetez haine fara sa ajung sa le folosesc.
    Scuze ca pun comentariul aici, dar n-am gasit nici o adresa de contact.

    Multumesc frumos.

    Apreciază

  3. Felicitari! Foarte frumos cadou – la multi ani! :)
    Despre partea inchinarii cu hainele – cred ca depinde mult de noroc. Noi am avut noroc cu carul, a fost vreme blanda si insorita. Probabil e altfel daca nimeresti viscol. Parka aceea insa tine senzational de cald; daca esti bine acoperita la picioare n-o sa ai probleme (iar pantalonii de schi sunt suficienti, eventual cu niste colanti de merino pe dedesupt doar daca dati de -20 de grade). Eu cel mai mult am avut pe mine: tricou cu maneca scurta (merinos), tricou cu maneca lunga (functional sau merinos), bluza de schi, geaca soft shell pe sub parka. M-am topit de cald. Asa ca am lasat de obicei geaca soft shell in cabina. Cu tricou cu maneca lunga merinos, bluza de schi sau fleece si parka ar trebui sa n-ai probleme. Eventual un merinos scurt lipit de corp – eu m-am invatat sa am mereu un tricou cu maneca scurta ca strat de baza, parca fara am mereu senzatia de curent la spate :), dar e doar un pitic pe creier. Oricum o sa mai ai tricouri etc. de purtat, banuiesc, asa ca poti sa mai adaugi un strat daca e frig.
    Daca mai ai intrebari poti trimite oricand la explorish (coada de maimuta) gmail.

    Apreciază

Comentezi?