Amintiri din epoca de… piatră

Ca un corolar (niciodată n-am înţeles EXACT cuvântul corolar) la poveştile cubaneze, articolul ăsta pe care l-am văzut de ceva vreme, dar mi s-a părut potrivit acum la final.

Începe aşa:

„Remarc cu mirare ca se intipareste tot mai mult ideea – in special in mintile suficient de tinere ca sa nu fi apucat comunismul deloc sau intr-o masura constienta – ca ‘inainte’ s-a construit mult si cu folos, si ca ‘dupa’ noi n-am mai stiut altceva decat sa distrugem si sa ne facem de cap. Ca ‘inainte’ se faceau lucrurile trainic si serios, iar ‘dupa’ s-a lucrat in bataie de joc. Ca ‘inainte’ tara avansa rapid pe multe planuri iar ‘dupa’, adica acum, suntem la mila strainilor. Si asa mai departe.”

Continuarea aici.


3 gânduri despre “Amintiri din epoca de… piatră

  1. Corolar – stiu de la Mate – e ceva ce decurge de la sine din altceva adevarat. Adica daca prima teorema este adevarata, atunci obligatoriu si a doua (care decurge din prima) trebuie sa fie adevarata. Acea a doua se numeste „corolar”. :)

    Apreciază

  2. salut gina, uelcam.
    nick, multam. deci am folosit cuvantul gresit. o „clasica” de genul „fortuit”. shit, de-acu nu-mi mai permit sa rad de aia cu „fortuit” folosit cu sensu de „forţat” :)…

    Apreciază

Comentezi?