Febra Euro în amicale

Ce meci, Italia-Spania!! Ideal de văzut acum, după euforia post-rusească. Te ia ameţeala, ce ritm, ce joc, ce jucători.

M-am uitat un pic la Austria-Olanda – nu puteam vizualiza acel 3-0 la pauză. Deja era 3-1 când am dat, şi, după nişte atacuri disperate ale olandezilor cârmiţi de bătrânul Seedorf, dar şi nişte contre destul de ţepene ale Austriecilor, a venit şi Luftul Monumental valsat în apărarea albroşie, gol simplu olandez, după o combinată henţ-pasă cu călcâiul a lui Van der Vaart. Am schimbat, dincolo Germania urca la 2-0 în elveţia, care probabil mor de ciudă că îi bate cel mai mare duşman fotbalistic, care este. Cât dau reluarea de la parada lui Buffon în faţa lui Fernando Torres (ce jucător…), ia să mă uit cât s-au terminat dincolo.

Au! Nemţii au bătut cu 4-0… Elveţienii nu ies mâine din casă. Ei visau la un „sfert” în care să bată Germania la Euro, aşa a prevăzut UBS… oops.

Incredibil. Austria-Olanda 3-4. De fapt, nu incredibil, ci pe undeva normal, dar îngrijorător… S-au enervat batavii (ce-o fi însemnând „batav”?).

Altă intervenţie Buffon. Ritmul n-a scăzut nici o secundă. Spaniolii atacă mai mult, dar au avut şi italienii nişte faze bune. Şi un gol anulat, Toni, pentru un fault cam nu prea în atac.

Cine e Senna? La spanioli. N-am auzit.

Stai, ca zic ceva italienii de noi. Au zis că toate adversarele au câştigat (Franţa-Anglia 1-0, olandezii 4-3, noi 3-0). Citez aproximativ – cel mai important mi se pare rezultatul României cu Rusia, pentru că nimeni nu dădea credit acestei formaţii pentru un astfel de rezultat, cu care atrage atenţia.

Sh*t. Am atras atenţia :D. Eh, asta e, mai important e moralul nostru. De-am atrage atenţia şi la vară… Rămân însă la părerea că băieţii ar trebui să vadă cât de curând meciul ăsta… Ocazie mare Italia, as we speak.

Am căutat „batav” şi am găsit „republica batavă”, 1795-1806, cred că ultima etapă „republicană” din istoria Olandei.

Mă duc la culcare. M-am lămurit cu Spania şi mai ales Italia. Sunt tari. (Signor Buffon iar a apărat o bombă din 5 metri). Ne aşteaptă o vară de poveste.

P.S. după o ratare a lui Camoranesi singur cu Casillas, un gol sen-za-ţio-nal al lui David Villa, voleu sub bară din marginea careului. Uuah!

Publicitate

2 gânduri despre “Febra Euro în amicale

  1. Senna este un brazilian naturalizat spaniol, jucător al celor de la Villareal, in mare formă in acest sezon cu echipa de club. Italia nu mi s-a părut prea „ruptă din rai”, în prima repriză nu au avut nici măcar un şut la poartă . A doua repriză au scos puţin capul, iar Buffon a salvat turma ca de obicei.

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s