Străzile Londrei

”Unde se poate lua un micdejun bun?” ”La The Breakfast Club de pe D’Arblay street, chiar după colț”.

Într-adevăr, un mic-dejun englezesc zdravăn

DSC03887.JPG

într-o atmosferă plăcută cu perete ”clasic” plin cu bilețele și bancnote (de azi, încă una de-un leu)

DSC03886.JPG

se pare că e foarte popular – noroc că ne-am trezit mai devreme, de-am ajuns pe la 10 și-am găsit loc, când am plecat era ditai coada.

DSC03892.JPG

Azi în program, autobuzul turistic, să simțim orașul. ”The Original Tour” nu e (numai) o denumire de marketing, e chiar prima companie de autobuze turistice din lume. Cu ea am mers. Am zic că n-o să fac poze din autobuz, că de obicei nu ies, și n-am prea făcut, cu câteva excepții.

DSC03906.JPG

La Circul Piccadilly, care nu e circ, e piață,

DSC_4636.JPG

la Trafalgar Square, care nu e pătrat, e tot piață,

DSC03923.JPG

și… cam atât. N-am făcut poze, dar am pus de-un timelapse. Iată străzile Londrei văzute de la geamul unui autobuz turistic, întâi de jos, că doar acolo am găsit loc, apoi după cum se va vedea am urcat sus, de unde se vede mai frumos:

După ce-am terminat traseul am luat-o pe jos pe strada White Hall,

DSC03950.JPG

care ne-a servit două obiective de pozat: paznicii călare

DSC03943.JPG

și strada Downing (Street),

DSC03946.JPG

unde își face veacul primul ministru al Marii Britanii.

DSC03947.JPG

Nu era acasă, nu l-am mai deranjat, am luat-o în jos spre Benny, pe care l-am prins într-o lumină favorabilă.

DSC03957.JPG

Tot a propos de străzi, un fenomen care ne-a sărit în ochi a fost traversarea străzii pe roșu. Cu copii de mână, nu contează.

DSC03961.JPG

Treceri în masă, zici că-s daltoniști toți.

DSC03965.JPG

Pe partea aglomerată a podului Westminster erau din nou compatrioții cu alba-neagra, așa că ne-am ferit și-am cotit-o spre apă.

4 gânduri despre “Străzile Londrei

  1. M-am intors ieri din „minunata „anglie care peste 15-20 de ani va fi INDIA DE WEST ,o tara de cacat cu o populatie asisderea,este exploatarea mainii de munca pe fata , sclavagismul a abolit NU mergeti in anglia si vedeti ! ceva placut acolo ???/ nimic,inchesuiala , mizerie de ne descris gunoi unde vrei si unde nu vrei la tot pasul pungi enorme de gunoi pe trotuar pe cele mai circulate strazi din londra,,Coventry,Leamington Spa pe (acolo am umblat eu) englezi ca fizionomie cea mai urita natie pe care am vazuto pina acuma niste pungi cu grasime care merg pe strada si poposesc doar la un loc unde este ceva de mincare, nu conteaza ca are 150 de khilie ca arata dizgratios de urit doar sa fie ceva de bagat sub nas,,tatuati de la copii la batrini,femeile ca romancele aranjate cu manichiura pedichiura,ei cei aia inbracate incaltate cit mai comod cu putinta ce conteaza cum arata sa se simta bine,in concluzie daca mergi in anglia vei vedea INDIENI cit vezi cu ochii ,negri,arabi, mizerie la tot pasul si o tara cu o populatie rece in relatii,personal daca nu voi mai fi nevoit nu voi mai calca in viitoarea INDIE DE VEST actuala anglie ! Mă rog să nu moară nimeni pînă nu va vedea aceasta tara de tot rahatu lRegatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord .Sînt romîn și sint mindru de asta avem o tara frumoasa si mai ales un popor FRUMOS si primitor si ingaduitor cu strainii !!!
    mai sint multe de spus(nu de bine ) dar va las placerea sa le vedeti singuri ! cu toata dragostea un român Adrian

    Apreciază

Comentezi?