Carnaby street

Scrie pe website, undeva jos mic, dar cine vede. N-am văzut nici eu, nici cele două fete care fac check-in-ul lângă mine, Georgiana şi colega ei. „Uite că scrie, faată.” Aşa că n-avem ce face şi plătim cele 10 lire extra pentru a deveni membri ai asociaţiei hostelurilor pentru tineret, YHA. Am rezervat aici 5 nopţi, normal că preţul era bun, dar dacă nu eşti membru plăteşti 3 lire în plus pe noapte. Ori 5 vine 15 lire, aşa că mai bine devenim membri pe un an pentru 10 lire.

Hostelul YHA Oxford Street e altfel bine plasat, pe Noel street, la doi paşi de Oxford street, în buricul Soho, . Camera e mică, dar paturile suprapuse solide – una peste alta, n-am venit aici să stăm în cameră. Până am ajuns eu şi-am îndeplinit toate formalităţile s-a întunecat, ieşim un pic la plimbare pentru un prim contact cu cartierul. Mergem la nimereală şi dăm peste Carnaby street, o „pietonală” pe care o ochisem la venire

DSC03869.JPG

(am venit pe jos de la Marble Arch, und m-a lăsat autobuzul Green Line de la aeroportul Luton. De reţinut, biletul costă 10 lire, te aduce bine în centru, durează o oră şi-un pic. Alternativa e trenul, până la King’s Cross, da’ de acolo mai trebuia un metrou – aşa am venit pe jos de la Arc, vreo juma’ de oră cu bagaj târâit).

Numele Carnaby Street îmi sună cunoscut, dar nu ştiu de unde. E plin pe stradă, par a fi puburi precum acest Shakespeare’s head,

DSC_4616.JPG

dar şi multe magazine de modă. Aveam să aflăm că pentru asta e cunoscută – nu-i de mirare că n-am reţinut.

DSC_4621.JPG

Din pas în pas ajungem la Piccadilly Circus, cu neonul atrăgând ca un magnet – dar în poze nu iese bine, prea mare e contrastul.

DSC03877.JPG

Mai bine ies clădirile

DSC_4626.JPG

şi intrările la spectacolele de musicaluri (idee de poză marca M.).

DSC_4628.JPG

Pentru a pune burta la cale întrebasem la hostel pe băiatul de la recepţie, un roşcovan din Portland („eheei, tocmai din partea cealaltă!” „…ştii unde-i Portland? Majoritatea englejilor nu ştiu”. N-am intrat în amănunte, dar era suficient dacă ziceam Clyde Drexler şi Portland Trailblazers) şi a zis că mâncărimi mai puţin turistice sunt pe Greek Street şi Dean Street. Strada cea grecească e mai aproape de Piccadilly, aşa că într-acolo mergem, găsim un italian (începem uşor, aşa) pe nume Aldo, bună mâncarea, cam multă (facem greşeala să luăm un meniu, ajungea un fel). Plăcută ca atmosfera la trattoria de familie.

DSC03883.JPG

Şi-aşa cu prima zi, uşor, să n-ameţim.

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s