Florida

Florida detine recordul pentru cele mai multe zile insorite consecutive – 700 si ceva. Nu s-a dezmintit, am avut soare si vreme destul de buna. Adica, primavaratic,
asa ca un Aprilie-Mai in Sighisoara. Iata cum anul asta am executat activitatile recreationale pe dos: baie in mare (Golful Mexic) la sfarsit de noiembrie dupa
ce am schiat in iulie .

In Florida am ajuns in minivacanta de Ziua Recunostintei. Am plecat marti pe la pranz, 6 insi intr-un microbuz inchiriat. Drumul a durat vreo 8 ore, cu tot cu pauze. Ba, e mare tzara asta. Am facut 700 km, si cica Florida e „aproape”. Cat de la un capat de Romanie la altu’.. La Orlando, io as fi vrut sa merg la Disneyland, de palmares, da’ astia au zis ca parcurile Universal Studios is mai „de oameni mari”.. bineee… am fost la 2 din ele intr-o zi, unu langa altu. Kestiile, mult mai sofisticate ca la noi, mi-ar fi placut deosebit de mult la vrsta de 13-14 ani. Acuma, mi-am mai perdut din capacitatea de a ignora ca totu i artificial, din plastic si gips, si de plonja cu totu’ intr-o baie de imaginatie. Iti trebe imaginatie ca sa savurezi pe de-a-ntregu’, da’ fu fain orisicat. „locurile de distractie” erau organizate pe filme. De exemplu, back to the future, shrek, spiderman. Cele mai meseriase au fost cele cu miscare – back to the future si spiderman. Intrai intr-o incapere, rula un film introductiv in care se prezenta situatia.
Vizitatorii erau si ei parte din filmul evenimentelor. In filmul care rula erau folositi chiar actorii din film, si toata kestia era ca o scena din filmu respectiv, originala, cu noi ca partasi. Bine, cusuta cu atza alba, da’ orisicat, oamenii s-au straduit. De exemplu la spiderman am primit ochelari pentru vedere 3D, ne-am suit in masinutze si am mers intr-o cursa nebuna prin oras, urmariri, impuscaturi, caderi, urcari, combinatie de efecte din decoruri, miscarile masinii si efecte speciale 3D. Plus apa care te stropea din cand in cand, cand se intampla ceva ud in animatie. Fain de tot. La fel si back to the future… calatoria a fost tip montagne rousse, dar efectele speciale (plonjai intr-un crater de vulcan, sau urcai printre nori, urmariri, etc.) au facut toti banii. Mie nu-mi plac montanrusurile deloc, dar dat fiind ca eram de fapt in masina timpului si il urmaream pe biff dadea cu totul alta conotatie senzatiilor de ameteala provocate de accelerarile si miscarile bruste ale masinii.

Am vazut si 2 filme 3D, shrek si terminator 3. dar cele mai tari au fost astealalte, cu miscare. A propos de montagne rousse… colegii mei s-au dat si in cele 2 trenuletze
turbate din parcul celalalt, la care eu am privit. Nu mersi. Si-asa eram ametit dupa back to the future si spiderman, n-aveam nici un chef sa fiu catapultat cu capun jos asa aiurea. Imi displac profund montagne rousseurile.. ceea ce colegii si colegele nu pre puteau a pricepe, da’ treaba lor. (la al doilea trenuletz shedeai prins de sus, cum ar veni, cu picioarele balanganind.. aualeu, cand am vazut, am facut cale-ntoarsa urgent).

A doua zi am plecat spre Clearwater, o statiune la Golfu Mexic. De fapt, am stat in orasul St.Petersburg (ca sa vezi), langa Tampa. Statiunea si plaja – nimic deosebit, poate si pentru ca era noiembrie.. mult in afara sezonului. Plaja cu nisip alb, dar plin de scoici marunte. Nisipul el de fapt parea foarte fin, mult mai fin chiar decat cel de la mamaia, da’ era impregnat cu nisip mai grosier, format din coji de scoici maruntzite maruntzite. Facuram baie, tot de palmares, apa la vreo dooj’ de grade, am drdait putzin si am iesit.

A doua zi am plecat spre casa, planuind sa trecem prin St.Augustine, cel mai vechi oras din america, fondat pe la 1536 toamna. Din pacate am intrat intr-o aglomeratie pe autostrada si am ajuns la lasarea serii acolo, de nici n-am mai oprit. Orasul, foarte fain, foarte european-spaniol. Merita vazut, dar stat macar o zi si plimbat.

Noi am intins-o pe autostrada, si dupe alte 6 ore de plictis am ajuns acasa.

Cam asta fu vacantza. Acu am intrat in linie dreapta, cu ultimele examene, proecte si lucrari, de nu-mi vad capu’. Bai, si asa repede te dezveti de scoala, munca
si alte obiceiuri din astea energofage… tsss…

Gata. Snt la cafeneaua Einstein Brothers din campus. As face bine sa citesc articolele pentru cursul de marketing de deseara, dar probabil o sa incarc asta pe blog si poate citesc un pic din cazul despre care trebuie sa scriu pana miercuri la Supply Chain. Sau la Multinational Firms… ualeu… la revedere!

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s