Strazile din San Francisco

marţi, 6 iunie 2006, 02:45

San Francisco are personalitate. Strazile in panta sunt… foarte in panta! 45 de grade si mai bine. Parca chiar mai inclinate decat in Atena, sau poate senzatia e mai ametitoare din cauza latimii/largimii. Panorama e spectaculoasa, se varsa in mare.. arhitectura, faina de tot; chiar daca multe case sunt la fel, designul e placut, si sunt colorate diferit..

am inceput cu Berkeley, orasul cu celebra University of California – un oras universitar excelent, de tip Ann Arbor, dar cu arhitectura mai placuta si.. vreme mult mai buna :). Traditia aia, se simte in aer.. foarte fain. Apoi am luat-o spre oras, peste podul Bay Bridge, am parcat la Pier 39 si de la Pier 41 (pier cred ca inseamna un fel de doc) am luat vaporasul spre Alcatraz. Fosta celebra inchisoare de maxima securitate de pe insula cu acelasi nume, actualmente muzeu.

Alcatraz

Doftana lor :). Turul audio a fost interesant facut.. au vorbit fosti detinuti.. vazut celula lui Al Capone.. doar 3 oameni cica au scapat din alcatraz vreodata.. si nu se stie daca au supravietuit sau nu.. apoi am vazut strada in zigzag care apare in multe filme.. ametitoare, faina.. nu stiu de ce mi-a adus aminte de Piazza Spagna din Roma, doar ca aia are scari.. cred ca inclinatia asemanatoare (!) si multe flori..

Apoi am mers cu D. in cartierul lor liberal si colorat, Haight/Ashbury, sediul spiritual al multor miscari liberaliste, intre care hippie, si altele. E un fel de Little Five Points din Atlanta, dar mai.. autentic, cumva..

multi vagabonzi pe strazi.. foarte multi.. cartier foarte foarte colorat si fistichiu, dar si mai dubios.. am baut niste cocktailuri la un bar fain si ieftin, stil victorian, dupa care – acasa.. acum, toata lumea doarme, eu am pus rufele la spalat si acum uscat, il chem si eu pe mos ene.. casa e mare, goala, valoreaza vreo 800000$ si.. nu are apa calda :). Asta e.. zicem bogdaproste ca avem unde sta pe gratis intr-un oras scump.. dormim in sacii de dormit – al meu personal, ale lor, de imprumut.. investitie e-sen-ti-a-la acest sac de dormit..

maine speram sa apucam sa vedem niste vinarii californiene din jurul orasului.. In sursurul suav al uscatorului care baraie morocanos in camera de alaturi, noapte buna..

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s