Corul Armonia față cu reacțiunea

Caut ieșirea din complexul templier în direcția metrou, că e seară și parcă n-aș umbla haihui prin cartiere necunoscute turistic. Găsesc un coridor pe lângă zidul templului-care-n-a-vrut-să-mi-se-deschidă,

NMS_8973.JPG

când – aud niște voci care par a cânta. O fi la radio? Or da ăștia muzică patriotică la ore fixe, ca în 1984 (romanul)?

Mă iau după sunet, ajung la alt coridor, acoperit, sub care întrezăresc niște siluete – femei, bărbați, în paltoane, cu căciuli, strânși într-un cerc neregulat, care… cântă. Dar nu așa, într-o doară, ci cu intonație, convingere, cu inimă. Perplex. Mă opresc un pic mai încolo, mă așez pe bordură și filmez de după o coloană de lemn. (filmul la sfârșitul acestui post)

DSC_8984.JPG

NMS_8989.JPG

Cine-or fi? Vreun cor? Par a cânta pe o singură voce, nu aud multe armonii, doar timbre de bărbați și femei. Cântecele sunt lente, maiestuoase în felul lor, par melancolice, dar nu știu dacă povestesc despre vremuri demult apuse, despre vreun Ro Meu și Ju Lie Ta locali sau despre împliniri mărețe ale partidului. Mă arde buza să mă duc să-i întreb „da’ voi CINE SUNTEȚI??” – dar nu mă duc. Îi las să cânte, mai bine mai stau să-i ascult o vreme. Să rămână așa, corul misterios suprarealist de la Templul Soarelui Apus.

În contrast perfect cu sentimentul înălțător al cântului (nu mai știu cine a zis „când cântă, sufletul omului e cel mai pur”), la capătul celălalt al coridorului grupuri-grupuri de cetățeni sunt absorbiți până la uitare de sine de jocuri de noroc – cărți, zaruri, dame, dar mai ales cărți, pe care le trântesc cu năduf, atât femeile cât și bărbații.

NMS_8993.JPG

NMS_8994.JPG

NMS_8995.JPG

NMS_8996.JPG

Iată-i pe toți și cu sunet:

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s