Berlinul e la mare modă în Germania. Locul unde comunismul şi capitalismul s-au ciocnit brutal – la începuturi militar, cu blocada şi zidul, iar la sfârşit economic şi social, prin unificarea bruscă, a devenit un oraş vibrant, în transformare continuă, cu o scenă artistică dinamică născută (şi) din scânteile frecuşului dintre cele două sisteme.
Uitându-ne înapoi, ultimii 20 de ani, mai cu seamă însă primii de după unificare, trebuie să fi fost halucinanţi pentru ambele jumătăţi ale oraşului, care apucaseră să se transforme în ceva atât de diferit. În Berlin poţi vedea cel mai bine ce a însemnat comunismul, pentru că-i vezi urmările la o stradă distanţă de capitalism. În Berlin se poate vedea cât de greu, sau cât de uşor, se pot schimba mentalităţile, se poate uita.
Ce e în sufletul Berlinezilor de Est şi de Vest, numai ei ştiu. Noi, din afară, vedem cum rămăşiţe arhitecturale obosite din era roşie s-au transformat în locuri cool,
cum oamenii par liniştiţi (doar o părere?),
contemplând Spree-ul
cu insula muzeelor.
N-am avut mult timp, dar a fost bine folosit. Pozele nu au fost elementul important, dar printre picături în după-amiaza-seara familială:
[pe2-gallery]
[/pe2-gallery]
Ce-i cu lacatele? Doar nu ti-ai imaginat ca scapi neintrebat…
ApreciazăApreciază
habar n-am, par a fi scrise diverse dedicatii muzicale pe ele. dar daca ati intrebat, intreb si eu guglul, si se pare ca este vorba despre l’amour.
ApreciazăApreciază