Berlin

Berlinul e la mare modă în Germania. Locul unde comunismul şi capitalismul s-au ciocnit brutal – la începuturi militar, cu blocada şi zidul, iar la sfârşit economic şi social, prin unificarea bruscă, a devenit un oraş vibrant, în transformare continuă, cu o scenă artistică dinamică născută (şi) din scânteile frecuşului dintre cele două sisteme.

Uitându-ne înapoi, ultimii 20 de ani, mai cu seamă însă primii de după unificare, trebuie să fi fost halucinanţi pentru ambele jumătăţi ale oraşului, care apucaseră să se transforme în ceva atât de diferit. În Berlin poţi vedea cel mai bine ce a însemnat comunismul, pentru că-i vezi urmările la o stradă distanţă de capitalism. În Berlin se poate vedea cât de greu, sau cât de uşor, se pot schimba mentalităţile, se poate uita.

Ce e în sufletul Berlinezilor de Est şi de Vest, numai ei ştiu. Noi, din afară, vedem cum rămăşiţe arhitecturale obosite din era roşie s-au transformat în locuri cool,

DSC_8040.JPG

cum oamenii par liniştiţi (doar o părere?),

DSC_8049.JPG

contemplând Spree-ul

DSC_8050.JPG

cu insula muzeelor.

DSC_8054.JPG

N-am avut mult timp, dar a fost bine folosit. Pozele nu au fost elementul important, dar printre picături în după-amiaza-seara familială:

[pe2-gallery]

DSC_8055.JPG

DSC_8058.JPG

DSC_8064.JPG

pano.jpg

DSC_8066.JPG

DSC_8067.JPG

DSC_8068.JPG

DSC_8071.JPG

DSC_8079.JPG

DSC_8084.JPG

DSC_8091.JPG

DSC_8094.JPG

[/pe2-gallery]

Publicitate

2 gânduri despre “Berlin

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s