filantropica

azdimineatza, in autobuz. stateam aproape de usa din fatza. aud, mai in spate: „doamnelor si domnilor, va rog frumos ajutaaati-ma si pe mine, mi-e foame, sa va dea Dumnezeu bucurie si sanatate dumneavoastra si celor dragi, etc.”. foarte frumos si articulat exprimat, de zici ca era.. spici facut de gheorghe dinica-puiutz din Filantropica :D. si chiar m-am gandit – oare ar merita sa-i zic „sa dai la teatru cand esti mare”, sau o fi simtind copilu’ ceva cand spune, o fi chiar nacajit si-mi fac pacat indoindu-ma asa cinic.. vocea se apropia, oprindu-se la fiecare pasager din autobuz, pana a ajuns la mine: „da si mie nenea o mie de lei”. nimic, nici nu m-am uitat la ea, cu mainile pe buzunare, si cu constiinta incarcata – poate o fi chiar copil sarman. „da si mie tanti o mie de lei sau cinci sute” – catre doamna in varsta si de un calm nobil care statea in usa. doamna s-a uitat la micuta (baticul imi ajungea la brau) cu o privire fixa, neschitand nici un gest.
dupa care copila a spus ceva ce n-am inteles. a repetat, si am inteles: „coborati la prima?”. doamna din usa, nimic. „cobori la prima?”. nimic. „alo, fiuu (fluierat), mutu’, cobori la prima?”
in timp ce eu imi reveneam din soc, sfinxul a prins viata: „la cine fluieri, nu ti-e rusine, te crezi pe camp?”. „cobori la prima?”
vazand ca n-are rost cu madam, a scos o punga de plastic in care avea o portocala, si a inceput sa se joace foarte concentrata cu punga. dupa ce a umflat-o incerca sa o sparga. nu reusea, la care s-a auzit un „baga-mi-as” din rarunchi..
rupta din Filantropica!!! nea (nae) caranfile, jos palaria…

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s