o, ce modest,

o, ce modest
s-a dovedit a fi acest
preavoluntar comentator
german de la televizor
 
dupa ce m-am chinuit putin cu sopcastul si tvuplayerul pe internet, in paralel dinamo si rapid, cu intreruperi si suferinta caineasca rosie, am zis ia sa vad intr-o doara daca nu se da si pe vreun post nemtesc rapidu. si hopa, il vad pe pierre boya mare si suparat, pe ZDF. ee, alta viata. bonus, comentariul nemtzesc. sa vedem ce zic ei, mult mai interesant decat ce (nu) zic ai nostri.

pentru prima data vad nemti care par a se multumi cu putin. Desi simt eu ca e un fel de falsa modestie, un fel de fishing for compliments in fatza sortzii, cert e ca tot la a doua propozitie comentatorul lor aminteste de conditia modesta a lui Nurnberg. Ba ca obiectivul lor clar e Bundesliga anul asta, si anume ramanerea in prima divizie (!!), ca vezi Doamne au mai patit si altii, Bochum de exemplu, care au avut un parcurs bun in UEFA si apoi au retrogradat. Si chiar Nurnberg, acum 39 de ani cand au castigat campionatul, in anul urmator au retrogradat. Care e aici legatura, e un pic mai subtil. Cum ar veni, o superstitie ciudata in fata unor victorii. In loc sa se bucure ca joaca in UEFA… se pare ca nu e asa mare kestie. Sau nu lasa ei sa se vada. Las’ ca se bucura spectatorii. O echipa care trage sa scape de retrogradare a adus la meciul cu Rapid Bucuresti (adica, Real-Real de Giulesti, dar totusi, nu Real de Madrid) 50,000 spectatori. Cincizeci de mii de spectatori, care n-au incetat sa CANTE din primul minut. No comment.
Nurnberg cica n-a mai fost de 19 ani in Cupele Europene. Nu arata. In prima repriza au fost mai timizi, dar intre timp vad ca e repriza a doua, si is cam peste noi. Pai, sa tremuram, ca ce, altfel unde-i farmecul vietii?…

 
 –––––––––––––––––
 
"und wieder bleibt ein rumaene liegen, und wieder theatralisch"… huuuo nemtii din stadion… snt pe noi, in min. 93, in careu… mai scapam o data. un meci ciudat, in prima repriza echilibrat, chiar cu rapid dezinvolt… in a doua, transhee… ca toate echipele romanesti toamna asta, inclusiv nationala. joaca doar o repriza! ii domina o echipa ciudata.. niste nemti anonimi dar entuziasti, niste straini de mana a doua, si intre ei – galasek si charisteas! pe unde au ajuns si astia!

antrenorul lor zisese inainte de meci ca un 0-0 ar fi un rezultat foarte bun, iar un 1-0 ar fi fost senzational. o, ce modest! si culmea, tocmai confirma un jucator de-al lor la interviu – "am jucat la 0-0"! comentatorul era dezamagit – se putea castiga foarte bine meciu, acu’ o sa fie greu la bucuresti, ca rapizii stau bine in teren, mai ales in defensiva.. sa-i vedem cum dau ei gol, din defensiva.. parca vad un 0-0 la bucuresti, si 11m… dar sa-l vedem pe antrenoru neamtz: "daca nu vom juca la 1-1 la bucuresti, vom fi eliminati pe drept". asa sa fie… sa fiti eliminati pe drept.. dar tind sa fiu de acord cu ei, dar din celalalt punct de vedere. va fi greu la bucuresti…
Publicitate

Un gând despre “o, ce modest,

  1. Pana una alta, vorba comentatorului roman: " In aceasta saptamana neagra a fotbalului romanesc, doar Rapid a reusit sa tina stindardul sus"

    In conditile in care s-a desfasura jocul, 0-0 e un rezultat bun…

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s