Nürnberg, epilog

Cum era aia cu „ne concentrăm pe campionat, cupele europene sunt prioritatea 2”. Cel mai enervant citat din fotbal. Cum să te concentrezi pe campionat, când tot farmecul e în cupele europene?!?

Dar, dacă era cineva să i se potrivească aceste, ar fi fost Nürnberg. Campionatul le dă, ca de obicei, mari bătăi de cap, se zbat în braţele retrogradării. În plus, au schimbat antrenorul cu o zi înaintea meciului cu Benficii. Dar, cum spuneam, nürnbergii mici şi viteji au pierdut cu doar 1-0 la Lisabona, printr-un gol ghinionist, la sfârşit de primă repriză dominată, culmea, de ei, şi au ratat freo doo ocazii mari la final. Deh, atacanţi de Zweite Bundesliga, mă gândeam.

În minutul 88 al partidei retur era 2-0, şi micii nemţi cu probleme acasă erau în sferturile UEFA.

DAR…

N-a fost să fie. Au dat benficii gol, din nou norocos, după o bâlbă a apărării de …Zweite Bundesliga. Păcat. Apoi au mai luat o boabă în prelungiri, dar nu mai contează. Mi-a părut rău. Pe lângă sindromul buturugii mici, şi a sindromul calului mare, adică cei care ne-au bătut măcar să câştige, ar fi fost frumoasă o ieşire din scenă mai „departe în Europa” pentru bătrânii gladiatori Galasek şi Ian Koller. C’est la vie.

Publicitate

Un gând despre “Nürnberg, epilog

  1. Sindromul „calului mare” !? Bravo, maestre, mi-ai placut – ca de obicei :).
    Baietii de la prospoarte, gazete si alte fitzuici ar trebui sa ia notitze. Poate vor intelege si ei ce inseamna ritm, verva si umor intr-un articol. Adica stil.
    Despre handbal nu mai scrii neam ?

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s