etica, estetica si patriotism

am ramas surprins de multitudinea si vehementa reactiilor dupa eurovision. bine, partea cu plagiatu e o treaba, si e serioasa, nu ma bag. ce m-a surprins e ca foarte multi romani si-ar fi dorit sa ne reprezinte suedejii blonji.

acuma, si mie mi-au placut suedejii cei blonzi, da’ aseara mi s-a parut ca ar fi aiurea sa reprezinte romania. pai, ca ce chestie?

azi dimineata ma trezesc (ce fel de sfetnic o fi noaptea?) ca ma gndesc – bai, poate ar fi fost, intr-un fel, cool. ca imagine. toti s-ar fi mirat si ar fi ras cum au ajuns tomna suedejii la noi, ar fi fost o lovitura (pozitiva) de imagine. ui’ ce toleranti is aia in tzara lu mailat. pe de alta parte, krkotashi divershi ar fi zis ca ‘n-am fost in stare sa trimitem un roman’ si ar fi ras de noi – ce, ba, v-ati tras mercenari, uite si la astia, n-ati fost in stare, si acu vreti sa castigati pe spinarea unor suedeji de import temporar? rushine, lasati-neeee, lasati-neee, si asta inclusiv suedejii din suedia sa zica.
se pune problema – ce e mai important, sa „te reprezinti” national la concursul asta, sau sa vrei sa castigi cu orice pret? ca asta ar fi fost ideea sa-i trimitem pe blonzi, nu? sau, poate nici macar, poate e pur si simplu principiul ‘sa castige cel mai bun’ din finala. cum suedejii au fost admisi in finala, ar fi trebuit sa castige daca erau cei mai buni, indiferent de nationalitate… chiar si nico a zis la final, asa pe sub barba, „ati fost cei mai buni”… au ramas aia un pic nedumeriti… hmm… grele, dom’le, dilemele etice. cel mai bine, ma ashez intr-un colt, poate trece. oricum, n-am ce comenta, ca, nestiind de acuzatiile de plagiat (de ce nu s-a auzit de ele inainte de finala? sau s-a auzit si nu stiu io?), mie nico & vasile miriuta mi-o placut cel mai mult. vlad mitrita, binebine, da’ si iuliana i-a zis „nicola” lu nico chiar inainte s-o pupe la final, asa ca ce sa mai…
Publicitate

3 gânduri despre “etica, estetica si patriotism

  1. Are shi omu’ o problema…
    inca o data se demonstreaza teoria ca net-ul e cea mai ieftina publicitate…
    si apoi mai e vorba aia asteptarea nu te omoara ci plictiseala… asa ca lasa-l sa ne astepte… :-)
    Ai vazut bre ca-ti tin parea…

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s