Viitoarea muzică veche

Din întâmplare cunosc nişte domni şi doamne care, la întâlnirea de câteva zeci de ani de la absolvirea liceului, s-au pus pe cântat melodii de când erau tineri. De exemplu, aceasta:

http://embed.trilulilu.ro/audio/explorish/4c4182ec9c2795.swf

Acuma, mie în mod normal nu-mi plac romanţele vechi şi siropoase, cu foarte mici excepţii (de exemplu cea de mai sus, cu interpretarea pe 2 voci), dar mă gândesc peste câteva zeci de ani, dac-om fi sănătoşi şi ne-om întâlni, oare ce muzică am cânta? (presuspunând că am avea chemare – cei despre care vorbesc cântau de zor şi când erau tineri, o viaţă culturală amatoare, voluntară şi spontană de neînchipuit la generaţia mea). Noi, ce am cânta, Holograf? Ţi-am dat un ineeeel… Iris? Jocul nu e greeeeu. Metallica? Michael Jackson? Ce-am fredona? „Oo-uo-uo-ou, e var-affară-i soare-affară?”

Publicitate

7 gânduri despre “Viitoarea muzică veche

 1. Tot din intamplare ,cunosc interpretul ,iar povestea acestei melodii i-a impresionat pe cativa tineri care au ascultat-o cu mare drag intr-o buna zi.
  Ma bucur ca am putut-o reasculta!

  Apreciază

 2. Cu siguranta o sa fredonam…”nu-ma-nu-ma-iei”, :)). Acum 3 zile intr-un orasel din sudul-estul olandei, la o carciuma printre alte hituri *banuiesc, se auzea aceasta melodie. Si au trecut ceva ani de cand au spart topurile si timpanele oczidentului, oder? Oldies but goldies, prima melodie hit etern scoasa de romani.

  PS: In acelasi orasel la un festival important (spun ei), si dupa organizare asa pare, cel putin pt mine, apare o formatie care suna cunoscut.. ii stii?
  Cica sunt celebri pe aici. „Sie kommen aus den Balkan”, imi zice olandezul zburator. Seriös? :)

  Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s