7 gânduri despre “Romania – Fabulospirit

 1. Bai Puiu – eu am scris impreuna cu niste colegi de la Cluj o carte pe tema turismului romanesc – daca avem noroc ne apare la o editura din Anglia – unul din capitole e dedicat branduirii Romaniei – te iei cu mainile de cap cand vezi succesiunea actiunilor in acest sens si cum au fost ele executate – asta-i boala lunga, moarte sigura …

  Oricum, in momentul de fata avem nevoie de 100 de kestii mai importante ptr. turism decat brand de tara…

  Apreciază

 2. Inainte de toate vezi ca al 2-lea link nu mai merge.

  In alta ordine de idei mie "fabulospirit" nu-mi place cum suna. Atat.
  Idea in principiu nu e rea si poate avea atatea ramificatii incat turismul e numai varful iceberg-ului.
  Om trai si om vedea.

  Apreciază

 3. in primul rand, ideea cu brand-ul de tara prin turim nu e noua… vedeti esecul de maaare angajament drakulea park! a mai fost o fasaiala cu "romania, always surprizing"… poate acolo gaseam un rebranding… :)

  "hehehe, domn’ Argint" alias Cioroianu se kk pe el! el are probleme mai importante de rezolvat, adicatelea "internal marketing". first! si dupa aia imagine… bine, in primul rand ar tb sa isi dea demisia, daca ar fi pe bune!

  si eu sunt ne-pozitionat in fabolospirit… nu ma simt reprezentat!

  Apreciază

 4. nici mie nu-mi place, din mai multe motive.

  1. poate pentru ca am alergie la exagerari de orice fel :), si, sa fim seriosi, spiritul romanesc o fi el interesant, dar in nici un caz "fabulos".

  2. fortzand un pic, sensul nu e perfect clar. se poate intelege "de fabula", ceea ce e oricum mai aproape de "spiritul romanesc" decat "fabulos"

  3. cum zicea cineva, nu are "acoperire faptica": nu te "loveste" spiritul fabulos (cuvantul ma enerveaza din ce in ce mai tare, cu cat e folosit mai mult) in mod evident cand vii, ca strain, in romania. ai de trecut peste multe "obstacole" ca sa ajungi la el.

  4. suna greoi, greu si "nenatural" de pronuntat, atat in romana, cat si in engleza sau alte limbi. daca eziti inainte de a-l pronunta, inseamna ca nu e de impact.

  altfel, e usor de criticat munca altora… dar greu de construit, si imi dau seama ca e greu de gasit un slogan pentru romania. "mereu surprinzatoare" era interesant, dar putea fi si ala interpretat in multe feluri putin flatante ;). il prefer totusi, ca slogan turistic, dar intr-adevar poate nepotrivit pentru "campanie bullshituoasa de incercare de cosmetizare a gardului vopsit in afara al imaginii romaniei ca sa nu se vada leoparzii dinauntru".

  singura speranta e ca "vesticii creduli" sa… creada. pe asta s-or fi bazat cei de-au aprobat..

  Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s