strasbourg

Incerc sa vad UTA-Rapid, dar merge foarte prost. Azi am zi casnica, de restabilizare. Am vrut sa merg la schi din nou, dar e deschisa doar statiunea la care am fost
saptamana trecuta, si pe internet zicea zapada „umeda”, in plus webcamul arata destul de incetzoshat, asa ca am zis ca stau acasa si „ma mai adun de pe jos” prin casa. N-am adunat mare lucru, tot aman, ba incerc un fotbal la televizor, ba un organizat mic de poze… dar ii dau tarcoale, facutului curat.

Ieri am fost la Strasbourg. E la 2 ore cu masina. Ma rog, dat fiind ca in Basel toate strazile sunt in constructie (sau cel putin toate din drumul meu), am pierdut cam o ora prin shtauuri si rataciri, asa ca am ajuns abia pe la 1 in Strasbourg. Jane mi-a zis ca e o parcare in apropiere, care s-a dovedit chiar sub un centru comercial, Les Halles, aproape de centru.

Frumos oras. Piata Kleber, colorata, cu pom mare in mijloc. Tzinta era catedrala, ca vazusem pe wikitravel. Si vad un turn printr-o strada ingusta, gen Sforii din Brasov. Ajung, biserica frumoasa, gotica. Cam mica, mi s-a parut, da’ asta e, zic. Poze si mai departe.

Mai merg o vreme, pana o vad. Catedrala. Adevarata. Uahahai. Mare, tata, plina de ornamente gotice suparate. Asa da. Cu Christkindlmarkt in piata, plin peste tot de vin fiert si turta dulce.

Am intrebat din obisnuinta daca se poate urca sus, si se putea! Nu chiar in turn, pe o platforma, dar frumos oricum. In zare se vedea palatul parlamentului european.
Futuristic, interesant – nu m-am dus insa, am ramas apoi in orasul vechi.

Aveam o harta mica si albnegru, dar am decis ca ajunge, mai exploram si la intamplare. Si am gasit raul, am gasit cartierul „petit france” cu panorama, piata gutenberg.

Foarte sharmant oras. Alsacia. Oras nemtesc unde se vorbeste franceza cantata – foarte faina combinatia, pentru un strain. Nu stiu nemtii de aici daca sunt la fel de
incantati… oricum, orasul e „bilingv”, cu indicatoare de nume de strazi in ambele limbi.

A fost placut. Inapoi m-am intors prin germania, presupunand ca sunt drumurile mai bune (asa a fost). Bozele mai jos.

http://picasaweb.google.com/s/c/bin/slideshow.swf

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s