Albul „huiduit” de negri

Dacă v-aţi uitat la Cupa Confederaţiilor la fotbal, la meciurile Africii de Sud, poate aţi observat că de fiecare dată când singurul alb din echipă atinge mingea, toată tribuna scoate un sunet care pe stadioanele engleze înseamnă huiduială: „Buuuuuuu!”.

Majoritatea televiziunilor au comentat cum că săracul alb e huiduit de spectatori, în majoritate negri; s-au legat de trecutul rasist al ţării, etc.

Mi se pare şocant cum nu s-au documentat, nici măcar cei de la BBC. Hai, că de la ai noştri mă aşteptam, dar BBC? Îi durea gura să arunce o întrebare?

Pentru că adevărul e exact opus – omul, pe nume Booth, face parte dintr-un grup select de jucători atât de adulaţi de public, încât îi strigă numele la fiecare atingere de balon. BOOOOOOOTH! Lui Mark Fish (şi el alb) îi strigau FIIIIIISH, lui Lucas Radebe RHOOOOOOO, s.a.m.d. E un fel de tradiţie la ei. Din echipa actuală, Booth e singurul care are parte de această onoare, nici măcar căpitanul Pienaar nu se bucură de atâta respect.

Iată sursa:

http://blogs.reuters.com/soccer/2009/06/16/fans-come-to-praise-booth-not-to-boo-him/

Asta a propos de concluzii pripite bazate pe fapte „plauzibile”…

Publicitate

Un gând despre “Albul „huiduit” de negri

  1. Mit stooock asta! Din categoria ipocrizie si prejudecata… Asta e, a propos de discutia noastra mai veche, dovada cea mai vie a povestii cu political corectness’ul. Mama ce as mai fi comentat aici, dar sunt pe bb si e total incomod. Dar adu’mi aminte cand ma intorc :)

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s