Street parade

N-am fost la street parade. Mai precis, în ziua în care a fost am dat o tură prin împrejurimi cu D.. Ruta „clasică”, Einsiedeln – Lucerna,

cu un scurt popas la Schwyz.

Noi am reuşit să scăpăm de ploaie (a turnat cu găleata doar pe drum, în oraşe ne-a lăsat), dar cei de la paradă nu. Am ajuns seara înapoi şi am mers în centru să vedem care-i mişcarea. Era deja întuneric, multă lume pestriţă pe stradă, multă lume turmentată, multă mizerie pe jos. O scenă luminată de unde „se punea house” şi dansau unii sumar îmbrăcaţi, în timp ce pe stradă oamenii care dansau erau intercalaţi de alţii care beau, vomitau şi… urinau. În plină stradă. Scârbiţi, am plecat. Nici măcar n-am făcut poze, iar îngheţata, altfel foarte bună, am înghiţit-o cu noduri.

Dar altceva voiam să zic. Am aflat ulterior că organizatorii au organizat (ce altceva să şi facă) nişte centre de testare a drogurilor. Iniţial am crezut că e vorba de testare a drogurilor din snge, dar nu. Puteai să mergi şi să testezi prafurile, iarba şi pastilele, să vezi dacă e „marfă pură”. Motivaţia: la evenimente din astea se vând droguri contrafăcute, amestecate cu cine ştie ce prostii, şi riscul de efecte secundare (infarct, dar şi alte boli) e mare. Aşa că ce-au zis băieţii: „oricum veţi consuma, că vrem sau nu vrem, aşa că vă ajutăm măcar să ştiţi ce consumaţi, să nu crăpaţi în perimetrul de care răspundem noi.”

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s