Eguisheim

Când l-am sunat pe N. din Riquewihr, să raportăm că executăm excursia, a zis „nu mai pierdeţi multă vreme, mergeţi la Eguisheim”.

Care nu m-a surprins, dat fiind ce zisese în email:

„Eguisheim e favoritul meu pe 2009 si cel mai tare Geheimtip din ultima vreme. Exista o singura parcare cred – publica (mokka, cred), apoi e pietonal. O iei pe jos pe o strada mai larga de unde incep si semne ca e interzis cu masina, lasi pe partea stanga o vinarie cu numele BAUR, lasi o alta curte interioara si apoi cum te uiti in stanga se casca o bifurcatie draguta cu o casutza si mai draguta la mijloc.”

Am găsit parcarea, am luat-o pe unde a zis N., dar… uitasem hârtia cu mesajul lui imprimat acasă, aşa că am uitat că trebuie să o luăm la stânga pe strada asta

DSC_1472.JPG

ca să ajungem la bifurcaţia în cauză.

DSC_1523.JPG

Aşa că noi am mers înainte şi am ajuns în această piaţă, trasă în chip de L. cu camera lui cu funcţie fluid-panoramică,

DSC00922.JPG

şi apoi am luat-o la întâmplare pe-aici la stânga, după fler.

DSC_1555.JPG

S-a dovedit a fi exact strada de care zicea N., şi anume aşa, zicea el:

„O iei inainte pe ramura din stanga si tii tot inainte pe acea ramura stanga, nu te abati nici stanga nici dreapta. Ce urmeaza este o plimbare uluitoare…”

„…plina de detalii meseriase pe la case.”

„Cand ai ajuns la capatul calatoriei o sa ai o mare surpriza fata de ce o sa vezi (cel putin, asa am avut noi!).”

Surpriza a fost că am ajuns… de unde-am plecat.

DSC_1525.JPG

Noi pornind un pic altfel ne-am prins de fază, dar dacă o iei pe drumul indicat de Nic sunt şanse să nu-ţi dai seama că oraşul e aşezat pe 2 cercuri tăiate de strada principală.

„Dup-aia poti sa vezi si restul ce ai mai lasat ocasionally, pe drum, abatute.”

„Cand am vazut soselele de creasta din Corsica am zis „bai, parca nici Transfagarasanul nu e chiar asa de unic”, acum ca am vazut Eguisheim – combinatia de nume jumi-juma la granita FR-DE ….:) parca nici Sighisoara nu mi s-a mai parut asa unica (din pacate). Eguisheim e pe plat, nu exista deal, perspectiva, mai fain este insa ca sunt mai mici casutzele si dragalase, zici ca-s de hobbiti si evident, toate bine intretinute.”

DSC_1557.JPG

Ne-am plimbat de 3 ori împrejur pe strada cu hobbiţi, la ultimul ocol luând nişte brânzeturi mirositoare şi nişte salămuri disponibile într-o sumedenie de variante,

DSC_1562.JPG

la prăvălia acestei simpatice domnişoare.

DSC_1566.JPG

Noi am luat cu ciuperci, smochine, fazan şi afine, parcă, pe care le-am şi executat în mare parte decuseară la C.&L., asezonat cu nişte vin de la vinăria asortată.

DSC_1477.JPG

„Sunt convins ca o sa iti placa la nebunie.”

Ştie Nicu ce ştie :).

Publicitate

3 gânduri despre “Eguisheim

  1. Citind reportajele asezonate cu poze de la Riquewihr si de la Equisheim, am ramas cu impresia ca parca ti-am dat un material brut la care i-ai adaugat valoare … :) cu harul de povestitor si cu talentul de fotograf. Asa ca ma bucur ca si-au gasit loc in blogul de calatorii.

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s