Faţa bucuriei

Martin Palermo of Argentina celebrates scoring the second goal..FIFA World Cup 2010 Group B..Greece v Argentina..22nd June, 2010.

Martin Palermo are 36 de ani şi 7 luni. A jucat doar 15 meciuri în echipa naţională, primul în 1999. A rămas faimos pentru că a ratat 3 lovituri de la 11m într-un singur meci cu naţionala, episod după care n-a mai fost convocat. Timp de 10 ani. Maradona l-a „reactivat” anul trecut, şi după un sezon în care a marcat 17 goluri pentru Boca Juniors, l-a luat şi la Mondial, în dauna unui Lisandro Lopez, de exemplu, golgheter prin Europa.

Aseară, Maradona l-a şi băgat la joc pe finalul partidei cu grecii. „Recunosc că aş vrea să dea gol”, a zis amuzat comentatorul tv, după ce ne-a spus povestea de mai sus. Şi după vreo 3 minute: „Se pare că azi toate dorinţele mi se împlinesc” – „El Loco” marcase, aflat fix la locul potrivit la respingerea unui şut cu semnătura lui Messi.

Martin Palermo nu vânează un contract bănos în Europa. Cariera nu-i va urca pe noi culmi după acest Mondial – probabil se va retrage. Bucuria de pe faţa lui e de esenţă pură – bucuria jocului, a golului, a victoriei, a momentului, bucuria pentru un cadou pe care nu sperai că o să-l mai primeşti. Indiferent de rezultatele viitoare, pentru asta îi va mulţumi lui Maradona – îi mulţumim şi noi.

–-
publicat şi pe sportibus.ro

Publicitate

3 gânduri despre “Faţa bucuriei

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s