Sala

Mă trezesc, mă uit pe geam – tundra-pampa suedeză.

DSC_4072.JPG

Adormisem imediat, narcotizat de căldură și de legănarea trenului. Mă uit la ceas cu o tresărire – 11 jumate, e bine, wikitravel zicea că face vreo 50 de minute trenul, plecasem la făr’un sfert, deci trebuie să ajungem – da, parcă încetinește. ”A mai urcat cineva?” întreabă controlorița în trecere. Hmm, păi au mai controlat o dată după ce ne-am urcat. Te pomenești că… scot telefonul, dau să găsesc localizarea prin GPS – între timp e deja fără 20, ar fi trebuit să ajungă deja. Să vezi că… e intercity, poate a ajuns mai repede. Dar e imposibil să nu mă fi trezit la anunțul stației, la zmucitura opririi. GPSul arată însă că am trecut binișor de gară, suntem și mai departe în pampa.

Nervi, nervi, nervi. După ce că nu am o eternitate la dispoziție, ziua e scurtă, acum asta. Cine știe unde o fi stația următoare, la Polul Nord!

Mă enervez așa câteva minute în sinea mea, după care încerc să văd partea pozitivă – oriunde aș ajunge, e un loc unde nu plănuiam să merg, și astea sunt de obicei întâmplările cele mai interesante (îmi vine în minte Prizren). Așa că hai să privim cu optimism, cine știe ce aventuri ne așteaptă.

Din fericire, trenul oprește în următoarea stație lizibilă pe hartă, Sala. Mă dau jos cu gând să aflu când e primul tren înapoi (nu-mi fac iluzii că va fi imediat) și să văd ce pot explora între timp. Dau să trec șinele, ca într-o gară mică românească, gândindu-mă de ce o bate un clopot – aha, e bariera care se pune pe prima șină. Localnicii trec repede pe dedesupt, tec și eu – trenul se vede departe în zare. Iar la linia 1 scrie… Stockholm, înapoi! Aha. Stai așa – trec înapoi, și într-adevăr e trenul de care aveam nevoie. Da, deci descoperirea minunățiilor din halta Sala

DSC03518.JPG

rămâne pe altă dată. Una peste alta voi fi pierdut o oră – e la jumătate de oră de unde trebuia să cobor (m-am uitat apoi pe bilet, scriseseră ei că ajunge la 11:25, dar cine a citit). Controlorul care seamănă foarte bine cu un nene care coprezintă emisiunea NFL pe ESPN îmi răspunde, la explicația mea, că dacă adorm și a doua oară o să plătesc bilet pentru dormit.

Din fericire, n-a fost cazul, și cu o oră întârziere am coborât la

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s