Nikon D600 – concluzii și întrebări

Concluzii după week-end-ul petrecut cu Nikon D600 și obiectivul de 28-300mm:

Pozitive:

  • dă senzația de ”fotograf”, mai ales datorită vizorului generos, o plăcere, te simți mai ”una cu scena” decât la aparatele DX.
  • performanțele la lumină scăzută / ISO mare depășesc cu mult cele ale DXului meu, dă o mult mai mare libertate de folosire a setărilor, mai ales pentru portrete rapide, animale, chestii în mișcare
  • pozele se văd foarte frumos pe ecranul cu rezoluție înaltă al camerei
  • obiectivul de 28-300 pare bun la ambele ”capete”
  • combinată cu obiectivul de 50mm e păcută la folosit

Negative:

  • e grea. cu obiectivul de 28-300 e chiar neplăcut de grea, 2 kg. m-a durut mâna după o juma’ de oră. nu-mi doresc să car combinația o zi întreagă.
  • nu se potrivește perfect mâinilor mele. unghiile degetelor curbate ating camera, degetul mare de la mâna dreaptă atinge roata zimțată, neplăcut. D50ul nu are problemele astea
  • nu are GPS incorporat. foarte frustrant. camerele de buzunar sunt în stare, iar ăștia mari nu – nu înțeleg, și mă enervează. îmi place să geotaghez pozele, și n-am chef să cumpăr și să am grija unui accesoriu, care face camera mai incomodă și mai fragilă, cu ușa mereu deschisă. absurd.
  • pozele pe calculator nu sunt așa clare ca pe ecranul aparatului, un pic dezamăgitor. Iar dacă faci clic pe ele să apară pe tot ecranul, dom’le, parcă nici nu-s așa clare! La prima vedere au fost foarte impresionante, la a doua nu.

Acestea fiind zise, se pune o întrebare: merită? Care e diferența de calitate reală de calitate între D600 și D50ul meu, la pozele pe care le fac eu, la câte poze fac, stilul de folosire și importanța tuturor celor de mai sus? Ca să nu mai vorbim de efortul financiar.

Păi, să vedem. N-am mai făcut un shoot-out paralel ca cel cu D700 acum ceva vreme, am tras doar în paralel un peisaj, și-o oră albastră. Prima poză e D600, a doua D50.

600_3202.JPG

DSC_8436.JPG

–––

600_3775.JPG

DSC_8442.JPG

–––

600_3799.JPG

DSC_8455.JPG

–––

Am ajuns la concluzia că… nu știu :).
Mai vedem, mai chibzuim, poate așteptăm Canon 6D să vedem cum e, de curiozitate. Posibil să ”stea mai bine în mână”, dacă e făcut după 60D. Și are GPS… dar n-are bliț incorporat, altă frustrare fără margini – blițul e foarte important ca ”fill” la portrete contre-jour, îl folosesc destul de des, și nuuu, nu am chef să car unul extra. Uff, ăștia parcă anume nu vor să facă aparatul foto cu tot ce-i treb’e.

DSC_8446.JPG

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s