Casa da feijoada

Feijão înseamnă fasole în portugheză; feijoada e o tocană din bucăți mari de carne de porc (mai ales) și vită, servită cu orez alb, fasole neagră, o plantă verde ce seamănă a algă și ceva ce seamănă a fructe de mare prăjite.

IMG_5564.JPG

Casa da Feijoada din Ipanema e plină, în majoritate cu localnici, lucru încurajator. Restaurantul e destul de mic, pare ”autentic cu tentă turistică” – cred că e un nou gen de restaurante, astea care adună opinii favorabile pe tripadvisor – suficient de autentice încât să te simți bine, suficient de bine unse mecanismele în special în ce privește servirea ca străinul să se descurce.

Porția e mare. Foarte mare. Cred că îmi ajunge pe azi, și încep să mă îndoiesc că voi avea mâine dimineață dispoziție să merg la Fogo de Chao, cum ar fi fost planul. Vedem până atunci, deocamdată mă lupt cu tocana.

IMG_5567.JPG

Masa îmi ia vreo două ore. Când ies afară – plouă. Na, ce bine. Mă duc până la lagună – am văzut-o doar din mașină până acum. Lagoa Rodrigo de Freitas, numită și ”inima orașului”, are apă sărată care vine printr-un canal din ocean și e înconjurată de vreo 8km de bandă pentru bicicletă și alergare.

IMG_5575.JPG

Caut un magazin să-mi iau un tricou cum am văzut la Tomas, îl găsesc până la urmă, dar cred că nu mi-a zis bine, pentru că nu-l au. Așa că mă sui în metrou

DSC09563.JPG

și mă întorc la hostel, încă nehotărât ce să fac diseară – să ies în oraș sau să nu ies?

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s