Camalapse

Urcând dealurile înzăpezite în căutarea pinguinilor am văzut cu coada ochiului un trepied luung şi subţiire pe care era cocoţat ceva ce părea a fi un telefon. Nu i-am dat atenţie prea mare, până când, în ultima zi, Alex, coordonatorul expediţiei, ne-a spus despre proiectul celor două fete, care au filmat şi au făcut poze în ritm timelapse cu iphone-ul şi cu o cameră GoPro. Ne-au arătat un mic „trailer”, a ieşit senzaţional. Timelapse-ul cu pinguini e demenţial – îmi pare şi mai rău că n-am apucat să fac şi eu.

Un lucru remarcat cu deosebire la film a fost o mişcare rotitoare lină a camereri în timpul timelapsusului. Le-am întrebat cum au făcut, şi mi-au spus un cuvânt: camalapse. Măi să fie. Am dat sărci de căutare şi-am găsit acest aparat pe siteul photojojo, plin cu gadgeturi fotografice.

Ţacpac, l-am luat, şi cu mare nerăbdare am aşteptat să-l pun la lucru. Prima ocazie, vizita în cetatea Sighişoara. Setapul: Camalapse + GoPro Hero 2, în dialog cu micul şi mai vechiul Canon ixus 100 „prelucrat” cu softul alternativ CHDK, cocoţat pe un mic trepied gorillapod. Rezultatul:

Publicitate

Un gând despre “Camalapse

  1. Draguta, e foarte fain rezultatul, iar romanta cu Sighisoara (cine-o cinta?) este minunata…si te caracterizeaza as zice; stii, cind o ascultam, ma gindeam ca esti mindru de locul unde te-ai nascut si ce frumos e ca simti asta… oriunde te-ai afla in lumea larga, Sighisoara e leaganul tau…

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s