Nikon J1

M-a „prins” stilul fotografiilor mișcate tip ”Harry Potter” pe care le face aparatul V1, ceea ce a avut o consecință majoră. Pentru următorul concediu eram în căutarea unei camere compacte cu senzor mare, care să facă poze bune și să fie ușor de cărat alături de V1, pe care va sta obiectivul de 35 (echivalent 105mm). Îmi sclipeau ochii la Ricoh GR, Nikon Coolpix A sau Sony RX100 Mark II, dar se codea buzunarul.

Până când, într-o zi, ideea a venit: ce frumos ar da și niște imagini cu obiectiv larg în filmulețele mișcate! Hmm… ochi pe ebay, și iată, cineva vinde o cameră J1, albă, care are obiectivul stricat. Aha! Dar eu am un obiectiv de 10mm 2.8 din pachetul cu V1, pe care tocmai mă pregăteam să-l vând, tot pe ebay… Ce-ar fi să le combin? Aștept termenul-limită pentru licitație, plusez în ultima zi, și – bingo! Pentru 120 EUR sunt în posesia unui J1 în stare bună și a unui obiectiv stricat – dar la colț așteaptă celălalt obiectiv, care dă și exotic, așa negru pe corpul alb al camerei. Economie majoră față de celelalte opțiuni, da, senzor mai mic, dimensiuni un pic mai mari, dar încape în husa unui binoclu mic pe care oricum nu-l folosesc, și care se prinde la brâu… suntem gata de prima ieșire!

Prima ocazie e ieșirea la film, la ”Lone Ranger”, soldată cu următorul rezultat – producție Nikon J1 cu un scurt ”featuring” de la fratele V1:

(paranteză – cum zisese și M., filmul merită, pentru nostalgicii Legendei Călărețului Singuratic, dar nu mergeți cu așteptări prea mari)

DSC_5792.JPG

DSC_5796.JPG

Publicitate

Un gând despre “Nikon J1

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s