Moscova

21-22 Decembrie 2005

Miezul noptii de 21 spre 22 decembrie m-a prins la Moscova. Ziua Revolutiei anticomuniste in capitala sovietica – isn’t it ironic. am ajuns seara pe la 7.. nici urma de prietenul E, care urma sa ma astepte.. stau… stau.. o ora.. doua.. mai sa fie.. imi iau o cartela ruseasca, sun.. pana m-am prins cum functioneaza telefoanele.. a raspuns cineva, ruseste.. nu ne-am inteles.. pana la urma am avut inspiratia sa sun acasa la sotia lui.. ea stie engleza, mi-a zis ca sunt pe drum, dar traficul e blocat, ninge tare.. E. si tatal lui au ajuns pe la 10 si ceva.. si am pornit in lada lor mica, spre Moscova.. am facut cam 2 ore.. in ziua aia se pornise ninsoarea, traficul a paralizat.. ca-n Bucuresti.. si am ajuns in piata kremlinului fix la miezul noptii.. feerie..

Zapada muulta.. putina lume, plimbandu-se prin piata imensa.. cladirile te lasa cu gura cascata, in frunte cu catedrala Sf. Vasile Blajinul.. bijuterie e putin spus..

Tras repede niste poze, la mausoleul lui Lenin, cu cladirile luminate festiv.. foarte fain, ce mai.. si centrul orasului pe unde am trecut arata foarte bine.. luminat, spatziu.. cladiri vechi, renovate.. foarte cosmopolit. N-am mai apucat sa batem centrul pe jos, trecuse de 1 noaptea.. eu aveam avion a doua zi dimineata.. am tras la parintii lui E. ce oameni cumsecade..

Apartamentul lor mi-a adus aminte mult de casa.. cam acelasi stil.. traditional comunist, cu imbunatatiri.. ca la noi.. oameni ca painea calda, m-am simtit chiar ca acasa.. si interesant de vorbit cu ei, despre rusia, despre viitor.. oameni orientati 100% democratic.. foarte fain.

A doua zi dimineata asteptam taxiul chemat de cu seara.. nu mai venea.. suna.. zice ca nu poa’ sa vina, ceva defectiune.. aualeu.. m-a dus tatal lui E. cu masina, laditza s-a luptat cu nametzii.. am conversat ruseste putin, eu mai mult din urechi.. si asa am ajuns la timp sa-mi iau sborul spre destinatia finala – New Delhi, India.

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s