carnete si impresii

daca vreti cumva sa faceti carnetul de conducere, de orice categorie, sfat din inima, mergeti cu hartie si creion si stoarceti instructorul de toate informatiile.. apoi verificati si pe internet, de exemplu la http://www.incepator.ro/teoretice/carnet_conducere.asp

evident ca eu NU am facut asa.. am ascultat cu trei sfert de ureche ce mi-a zis instructorul, care mi-a comunicat cam 40% din informatiile necesare.. daca aveti timp, nu e o problema, dar daca sunteti presati de timp cu examenul pot aparea surprize extrem de neplacute.. de genul sa afli ca-ti mai trebuie nus’ ce stampila ca sa obtii nus’ce foaie, sa afli asta dupa-masa, cand nu mai e nimeni, iar tu sa trebuiasca sa predai hartia ATUNCI ca sa obtii si-asa la mustatza aprobarile in timp util..

e drept, procedurile si termenele se pot „dribla”. se poate obtine carnetul in timp record.. si cu bataie de cap rezonabila, daca esti atent de la inceput.. dar daca nu esti, pe ultima suta de metri e infiorator.. te enervezi de-ti vine sa dai cu toti si toate de pereti, si e o situatie ciudata, ca propriu-zis tu trebuie sa driblezi anumite kestii ca sa obtii ce vrei.. oamenii te ajuta sa driblezi.. deci esti la mana lor.. dar pretul driblingului este foarte ridicat in nervi.. pentru ca o iei razna cand, dupa multe promisiuni, asigurari ca „nici o problema, se rezolva (numai trasul cu ochiul lipsea), informatii livrate trunchiat din neglijentza sau habauceala din partea lor, strofocari, cautare de solutii creative, alergaturi din partea ta, ti se spune senin si cu un ton usor perplex – aaa, nna, uite ca nu se poate.. tss.. pai daca n-ai venit mai devremee… trebuia sa vii mai devreme.. innebunesti..

dar daca se rezolva, chiar si in ultimul minut (literalmente), respiri usurat.. nu-ti mai vine sa dai cu toti de pereti.. esti asa fericit ca ai scapat din haos, ca nu-ti vine sa te uiti inapoi cu manie.. uite ca a meritat, zici.. ce bine ca am scapat.. si, la urma urmei, e mai rapid asa, si ieftin.. ce daca intre timp ai fost la un pas de spitalu’9, balaceanca sau tarnaveni, dupa localizare.. cum e omu’..

din fericire, sunt in aceasta postura.. am luat, asadar, carnetul de motocicleta.. ieri.. am simtit o usurare rara.. imi venea sa ma ashez undeva, sa las toxinele stresului sa iasa.. bucuros, m-am dus azi in capitala de judetz sa fac poza, platesc taxa de eliberare.. dupa o (alta) coada (dar ce mai conteaza), ajung la rand.. imi face poza..

zice: da si carnetu vechi..

il dau..

– zic, il retineti?

– sigur ca da, zice.

– a, si pot circula cu copia xerox?

– da… dar daca va opreste politia sunteti pasibil de amenda. mi-a luat cateva fractiuni de secunda sa procesez informatia.
– deci, copia nu e valabila.

– nu.

– atunci imi dati va rog o adeverinta, sa pot circula intre timp..

– nu, nu se elibereaza nici o adeverinta.

iar cateva fractiuni de secunda, gandind „e ceva aici care imi scapa?! e o poanta undeva?!”..

– deci.. nu pot circula pana nu se elibereaza celalalt carnet?

– n-am zis ca nu puteti circula!

– bine, dar daca circul si ma opreste legea prevede sa fiu sanctionat!

– legea nu prevede nimic. depinde de om.

– dar pot fi amendat!

– da.

– pai si vi se pare corect?!?

– nu.

– ?!?!?

– din pacate, in aceasta situatie legislatia nu e acoperitoare.

– :-o

– si nici nu va pot pune stampila pe copie, ca asta e singurul lucru de care ma mai puteti intreba

– :-|
gura ramasa deschisa inainte s-a inchis, probabil cu un clampanit. am si uitat sa-l intreb „pai sunt din alta localitate, daca veneam singur pana aici cu masina, ce faceam? ce mi-ati fi recomandat sa fac?”. pacat ca nu l-am intrebat…
pana una alta, niste poze din excursiile prin jurul sighisorii, sunt aici: http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=jml3aap.3xhxswo5&x=0&y=8xcyyp

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s