Sa nu uiti, Darie!

fraza asta ma bantuie zilele astea. de fapt, ma bantuie in fiecare decembrie.
 
"alo… a-lo… all-loh! li-ni-ste! stati linistiti! ce v-a apucat, mai? asezati-va la locurile voastre! tovarasi. TOVARASHI!"
 
am vazut discursul in direct. nu-mi venea sa cred ce vedeam. acum, nu-mi vine sa cred ce vad ca vedeam. parca e dintr-un film de arta, SF. probabil asa pare celor sub 25 de ani, care il vad. e bine sa stie ca n-a fost film.
 
pentru cei norocosi, vorba Ralucai si a lui Nick, neimplicati sufleteste in Revolutie (n-am folosit si nu voi folosi niciodata cuvantul "evenimente", si obisnuiesc sa scriu Revolutie cu R mare), e atat de usor, la bine, sa uiti de rau.
 
hai sa ne aducem aminte (pe mine m-au trecut niste fiori asa de puternici de m-au miscat din loc) :
 
 
 
Publicitate

2 gânduri despre “Sa nu uiti, Darie!

 1. imi da mari sperante implicarea voastra;
  este meritul parintilor vostri, in primul rand…
  …care mai sunt sau nu…
  poate unii dintre ei nu mai sunt tocmai de atunci…
  …nu-ti fie teama…
  …ASA CEVA NU SE UITA…
  nu cred ca este roman caruia macar unul dintre ganduri sa nu-i mearga intr-acolo…sa nu fie adresat celor care atunci…

  Apreciază

 2. darie mic nu uita….
  1. privirea dezamagita ascunsa vag sub un zambet trist a tatalui meu cand l-am chemat la poarta fabricii tremurand de fericire pentru ca fusesem aleasa comandant de detasament in acel an. (pentru mine insemna recunoasterea absoluta pentru ca fusesem aleasa prin vot liber de "outsiderii" clasei pe care ii ajutam la teme…pentru tata probabil ma corupsesera).
  ca in anul urmator cand am intrat in a 5-a am fost "assigned" sef de clasa de catre dirig… fara nici un vot… si ca nu mi-a "semnat demisia" nimeni pana in a 12-a. atunci mi-am pus prima data intrebarea "oare chiar s-a schimbat ceva cu revolutia asta?" M-am simtit responsabila oarecum, pentru ca am fost "comandant de detasament" .. deci nu eram "clean"… parerea mea.
  2. ca am stat la coada zilnic la ziare, mai dorite decat orice in zilele alea…asa ca nu am cum sa uit "puterea manipularii"
  2. ca stateam serile cu urechile lipite de "Europa libera" si ma rugam sa nu mai dureze mult.
  3. ni s-a parut socant faptul ca in zilele alea ar fi trebuit sa stea fata in fata tata pe de-o parte si fratele lui pe de cealalta fiind securist (nu prea stiam ce inseamna asta). A refuzat.
  4. ca mi s-a desfacut constant corespondenta din strainatate, inclusiv atunci cand am primit bursa la Budapesta ….in 2001.
  5. tacerea din metrou in victoriei plina de teama pe care nu am mai simtit-o niciodata, tacere intrerupta din cand in cand de vocea unei doamne care anunta ca minerii au ajuns deja in …….
  6. Nu iti fie teama ca cei "mici" care nu au aceste "amintiri" ar putea sa let it happen again, … din fericire nu suntem Rusia.

  Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s