Lada de zestre

După fizicul tip „gazelă”, n-ai zice că joacă pe postul unor jucatoare tip „tanc” precum Grit Jurack, Poznova sau… Valeria Beşe. Bine, de înaltă, e înaltă, dar atât. Tehnica, aia e. Dexteritatea fantastică. Forţă venită mai mult din dinamica optimă a mişcării decât din „muşchi pur”.

 

Mi se păruse că a dat 17 goluri, nu 7, câte arăta statistica. 44% procentaj… Miss World Handbal (Adina, cum cine) ia meciul pe cont propriu şi când nu trebuie. Ca un fel de Hagi înalt (şi, fără supărare, mai fumos ;) ) în tinereţe. Mai e de şlefuit la diamant. Dar ce diamant…

 

La Ionela nu mai e de şlefuit, străluceşte în toată splendoarea sportivă a celei mai bune pivoate din lume. Scoate goluri şi faulturi (de cele mai multe ori cu bonus eliminare a adversarei) din piatră seacă. Şi cam seacă a fost piatra, că n-a prea primit pase multă vreme.

 

Pase n-a prea primit nici Ramona, care însă şi-a făcut rost şi ea de nişte 7m-uri la momente oportune. Am văzut-o ratând o singură aruncare, în toate meciurile pe care le-am urmărit, şi aia nu pentru că ar fi apărat portarul, ci pentru că i-a căzut „bolta” pe bară. E bine că avem concurenţă pentru Vărzaru and Elisei.

 

Astea 3 jucătoare world class, plus Luminita, mai cu toane in ultima vreme (azi Tereza a făcut un meci bun), plus Valeria „Termopile” Beşe. Restul, jucătoare „bune, de echipă”, nu de genul „fac diferenţa”. (Poate ce mică, Taifunul Ţăcălie ;), pare că ar avea-o pe „stofa”).

 

Cu toate astea, „galacticele din Vâlcea” n-au strălucit cu adevărat decât după ce au căzut rusoaicele. Dar poate că strălucire nu înseamnă doar faze-spectacol cum am văzut la sfârşit, ci să duci la bun sfârşit un meci greu cu finalista ligii campionilor de anul trecut. 36-25 cu Lada Togliatti e un scor în parte înşelător, dar fenomenal. Felicitări!

Ne place gustul Ligii Campionilor, în orice sport ar fi. Să vină Gyorul! :)

Reclame

2 gânduri despre “Lada de zestre

  1. Domne, pacat ca le-au batut de le-au smintit pe toate la Valcea.
    Mai bine mai pastrau niscai goluri si pentru meciurile din deplasare. Meciuri pe care, asa mi s-a parut, le-au avut in m^na.
    Calificarea o pierduram pe mana noastra. Asta e, alta n-avem.
    Ca sa nu mai pomenim de eliminarea tehnica de la Nurnberg a lu’ taica Tadici, de faza cu „cascavalul” ( cred ca a vrut doar sa le ambitioneza pe jucatoare sa ceara mai mult la contracte… ), de folosirea tardiva a Narcisei etc

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s