Rulmentale

Ce echipă are Braşovul! Are nume poetic şi delicat, ca pentru o echipă de doamne şi domnişoare, „Rulmentul Urban” :P, dar ce joc!

 

În primul rând, apărarea. N-am văzut niciodată o echipă românească de handbal, băieţi sau fete, cu o apărare aşa agresivă. Pe ele pe mama lor, nu respiro, nu „ne retragem pe linia de 6m şi facem zid acolo”. Nu, tată, mereu în faţă, mereu să le plesnească peste mâini, din faşă.

 

Apoi, linia de „9m”. Cristina Neagu, adică Fata cu Torpila de la mondiale, plus Simona Gogârlă, adică experienţă, plus această Patricia Vizitiu, care nu ştiu de unde a mai apărut. Colaborează excelent – ce încrucişări, ce scheme! Foarte frumos.

 

Mai au o extremă bună, aţoasa Woo Sun He. Comentatorii cică „nu e spectaculoasă”. Poate la aspect. Dar în joc… păi, viteză, demarcări şi precizie la goluri – nu acesta e spectacolul unei extreme?

 

Nici portăriţa nu e rea – dacă Oltchimul a luat crema portăriei naţionale, au trebuit să se uite peste graniţă, dar au adus calitate – blonda rusoaică face treabă.

 

Ce mi se pare că n-au, e pivot „de atac”. Nu mă mir că o vor pe Ionela Stanca-Gâlcă ;)… pivotul lor face bine apărarea, dar în atac ca şi inexistent. Iată şi diferenţa faţă de Oltchim, care e dus în spate de Miss World, dar mai ales de Ionela Stanca Pivotul Pivoţilor, pe când Rulmentul stă în cele 3 trasoare de la 9m, plus ce mai scapă Woo Sun.

Acum am înţeles cum au reuşit să le bată pe Tadice… ce plăcut e să ai 2 echipe de top internaţional în campionat! Şi am înţeles că mai sunt câteva echipe bunicele, la Cluj şi prin Constanţa, Brăila. Bravos! De urmărit…

10 gânduri despre “Rulmentale

 1. Numele Rulmentul Urban arata ineluctabil diferenta fatza de o echipa ca Ghiventul Satesc sau Bomfaierul Comunal…
  Patricia Vizitiu ar fi facut o pereche interesanta la nationala cu Clara Vadineanu: una in atac, cealalta in aparare. Curios, nici una nu este in lot ! De asemenea, neconvocarea Simonei Gogarla si a Mihaelei Senocico mi se pare o lipsa „grea”.
  Cat despre Adina Red May… oare asa se incurajeaza o jucatoare tanara ? Tinandu-o pe bara pentru un meci mai slab ? In schimb e folosita Tacalie care n-are nici pe departe clasa Adinei. Incurcate sunt caile domnului de la Valcea.

  Apreciază

 2. mie imi seamana mult cu potecile lui piturca. cu principiul „doar jucatori in forma, plus fixurile mele”. asa cred ca sunt majoritatea antrenorilor… doar masura in care se vede difera.

  despre adina, pe de o parte il inteleg – daca e iesita din forma, ghinion. cred ca o va lua la meciurile viitoare daca-si revine. acum, la meciurile astea, nu ne permitem „balast”. mie nu mi se pare atat de grav – poate fi o lectie, s-o trezeasca si ambitioneze. la ultimele meciuri vazute mi s-a parut ca ia cam mult partida pe cont propriu, si nu neaparat spre binele rezultatului.
  iar tzacalie e si mai tanara :), daca e in forma…

  senocico si gogarla par „fixurile” negative ale lui tadici. tot e un pas inainte ca a luat-o pe amariei (a propos am vazut ultimele minute din meciul clujului cu podravka… dar nu mi-a ars de scris dupa…)

  Apreciază

 3. :)
  Cristina oare scrie „singura” sau o ajuta f’run ziarist? scrie extraordinar, dupa parerea mea.
  marea palarie tricolora (daca te referi la ce ma gandesc eu ; ) a decis ca in acest weekend sa inlocuiasca sportul privit cu cel practicat, chiar daca se anticipeaza o febra musculara ;).
  ma bucur insa mult ca s-au calificat fetele, si uau pentru victoria la Palinger+6. vorba lui beleaua – pregatim steagurile pentru Beijing :D.

  Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s