Să mai şi hockey

În timp ce Inter-Liverpool stă să înceapă, pe alt post e un meci interesant din campionatul elveţian de hochei, am apucat să văd vreo 5 minute. Sunt nebuni oamenii în Elveţia după hochei. Au un campionat mic, de 12 echipe, dar săli pline mereu. Săli de… 16000 de locuri, de exemplu, în Berna, care şi acum e plină. Ba nu, e la Fribourg.

 

Echipa din Berna, SCB, a câştigat detaşat sezonul „regulat”, şi e mare favorită la titlu. Ceva în genul New England Patriots anul acesta în NFL. 50 meciuri, 111 puncte, golaveraj +75. Următoarea clasată, Geneva, a avut 89 puncte. A început play-off-ul, adică eliminatorii, cel mai bun din 7. locurile 1 cu 8, 2 cu 7, 3 cu 6 etc.

 

În primul tur din playoff Berna joacă deci cu Fribourg, ultima calificată, in extremis, cu 1 punct în faţa locului 9, 70 puncte (41 diferenţă faţă de primul loc!) şi golaveraj -31 (minus treizecişiunu). Fribourg are cei mai buni 2 jucători ai lor accidentaţi, iar vedeta nr. 3 a fost suspendată din meciul 2 pentru ceva fault rău. Ei bine, cu un portar cică fenomenal, Fribourg conduce cu 3-2 după 5 meciuri!! Acum e prima repriză din meciul 6, 0-0, cu Berna în atac nonstop. Să vedem…

 

 

Pauză la Inter, dau înapoi la hochei – 3-2 pentru Fribourg, în repriza a doua!! Şi ooo, ce contraatac Fribourg! La un pas de 4-2! Aiaiai… spectatorii cântă nonstop(impresionant!), bat din tobe şi din tot ce au sonor la ei. Sala e plină ochiochi.

 

Se termină repriza, mai e una, e 3-2. Bate Fribourg, merge mai departe! Noi ne întoarcem la Inter-Liverpool. Scuze, dar tricoul lui Chivu ne e mai aproape decât al bernezilor sau free-burghezilor.

 

 

Inter-Liverpool 0-1, mai sunt vreo 2 minute, am dat înapoi la hochei. Tot 3-2 pentru Fribourg. Incredibil. Mai sunt mai putin de 3 minute… GOOL!! Gol Berna!! 3-3!!

 

Prelungiri. Fribourg şi-a câştigat toate cele 3 meciuri în prelungiri până acum… dar au fost la 3 minute de „bonheur”, s-ar putea să lase urme pisihologice… portarul lor-fenomen, Caron, a scăpat mingea în poartă la ultimul gol…

 

S-a reluat meciul. Încrâncenat, Berna domină, Fribourg contraatacuri. Tocmai a rămas un Friburghez pe jos, scuipând ceva lichid închis la culoare… brr… eliminare 2 minute un bernez, pe chestia asta. Spectatorii strigă şi cântă într-una, zici că e finală de campionat mondial, incredibil.

 

Fribourg domină copios acum, în superioritate. Ratează… încă o dată. GOOOOL!!! GOOOL FRIBOURG!!! Aşa a fost de rapid că nici n-am văzut! Printre picioarele portarului! Ca să folosesc un clişeu, dar care se aplică total – SALA E ÎN DELIR.

 

A, şi acum înţeleg de ce. E gata!! Meciul e gata! Deci se joacă după regula „golului de aur”! Cine înscrie, câştigă! Incredibil. Cenuşăreasa a învins. Bernezii n-au rezistat presiunii de a fi favoriţi. Nu le vine să creadă. Au dominat sezonul normal suveran – m-am uitat pe net, de documentare, cică ar fi, dat fiind contextul, cea mai mare surpriză din istoria play-offului. Şi a fost. Oamenii plâng, cântă, sar şi aplaudă în tribune. 16000 de oameni într-o sală, agitându-se, unii peste alţii. Fantastice imagini.

 

Se tot spune „play-offul e altceva”, se pleacă de la zero, sezonul regulat nu mai contează. Iată că a contat, dar doar punând presiune pe favoriţi.

 

Frumoasă poveste. Cu aceste, noapte bună.

Publicitate

2 gânduri despre “Să mai şi hockey

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s