Cu Chivu în Şempiăns Lig

Mai sunt vreo 10 minute. 80000 de oameni pe Giuseppe Meazza. Scandează numele jucătorilor. Mă chinui să disting, poate-poate aud un „CHIIIIVUUU”, dar nu poţi să-ţi dai seama. Sandro Mazzola co-comentator. Clar, mă uit pe italieni.

Fanii lui Inter cică au început prin a mulţumi lui Liverpool pentru finala de la Istanbul (cea câştigată de engleji în faţa lui Milan la 11m, după ce au revenit de la 0-3).

Hopa! Deja Chivu bate corner. Al doilea. „Di nuovo larga la soluzione di Chivu”.

Meci închis, luptă surdă, din primele 15 minute nu înţeleg nimic. Se luminează brusc cu 2 călcâie măiestre din zbor ale lui Ibrahimovici, în aceeaşi fază.

Imediat, la cealaltă poartă, soluzione risssschiosa di Chivu, după ce Fernando Torres s-a făcut simţit în careu. (Chivu joacă fundaş central? Parcă ziceau ziarele că va juca pe stânga, să-şi menajeze umărul… nu prea aduce a „stânga” zona unde îl văd că mişună…)

„Caut”, cu accent pe a, la comentatorii italieni, e Kuyt. În caz că întreabă cineva. Ca în „finta di Chivu su Caut”.

Scivola Cambiasso! Bănuiesc că înseamnă „alunecă”. Mare ocazie Fernando Torres, care s-a descurcat foarte bine în careu. Meciul s-a mai aerisit, imediat a fost o fază la poarta cealaltă. Aşa mai da. OOOO, ce ocazie Cruz! „Geniale l’assistenza d’Ibrahimovic!”

Am avut impresia că a zis „Zenga” de două ori, comentatorul. O fi Walter?

Şivola anche Chivu! Ce tot alunecă ăştia? Ocazie Liverpool.

Torres salta Chivu, după ce a mai săltat unul pe drum. Ce jucător… nu l-am văzut niciodată jucând, că a fost tot la Atletico, pe care nu i-am văzut, şi de când a venit aici n-am văzut Liverpool. Până acum, înţeleg tamtamul pe seama lui.

Inter gioca bene come squadra, ma fa errori individuali”. Mda.

Bravissimo Cruz ha fatto una cosa grande. Adică un călcâi spontan, din întoarcere, la 1m de poartă. În Reina.

Se vede treaba că ambele echipe şi-au impus, de la cabine, calmul. Asta a fost lecţia cu care au venit de acasă – nu ne stresăm, aşteptăm pomana greşelii adversarului. Deci, 0-0 la pauză.

Dau pe hochei, unde e un meci interesant din campionatul elveţian. Dar despre asta, în alt reportagiu.

Reluare.

Ocazie Vieira. Vieira nu pare în formă. Cred că vine după o accidentare, dacă am înţeles bine.

O-ooo… Burdisso are un galben, e pe jos, se plange de niste crampoane pe gamba.. dar degeaba… a intrat cu talpa ca un nebun… galben… roşu. Se complică situaţia.

Lovitură liberă, Chivu. Am sperat… solo la potenza. Păi, da, că mingea e în tribună.

Liverpool e pe ei acum… salva tutto Chivu, cu 2 „roşii” în spate.

Chivu acum scoate o lovitură liberă la marginea careului lor, şi un galben la fundaş. Benitez se agită pe margine. Ibrahimovic, în forţă, fuori.

CE RATARE!! La grande şansa!! Recuperare la marginea careului, intră în careu, în unghi, şi în loc să-i paseze lui Cruz, liber la 11m, trage la 10cm de bară… afară.

Zanetti trage echipa după el (asta deşi are mereu nişte „roşii” în cârcă). Meciul se încinge. Parcă joacă mai bine Inter în 10. mai concentraţi. Încă o semiocazie Cruz!

Imediat, scapă Babel dincolo, Rivas, foarte bun până acum, îl dă jos la 17m lateral, un metru în afara careului. Gerrard……. Scoate Julio Cesar de sub bară. Ha intuito.

Gol Torres. Şut curat, precis „pe gaură”, la colţul scurt. De lângă Chivu. Nu cred însă că avea ce face Cristi. N-a fost timp, Torres a mişcat perfect.

Adesso una partita molto facile per Liverpool, il morale dei giocatori dell’Inter e andato sotto terra.

Ocazie Gerrard. Se pregăteşte să intre bătrânul vrăjitor Figo. (paranteză – de fiecare dată când îl văd, îmi aduc aminte de el tânără speranţă venită cu Sporting şi eliminată de Dinamo prin golul lui Gerstenmayer… Figo şi Peixe erau cele 2 tinere vedete. Doar una „s-a ajuns”…)

Cruz, încă o lovitură liberă peste.

Dincolo, Benayoun, care a apărut şi el în locul lui Babel, îl pune la treabă pe JCesar.

Chivu a avut o ieşire bună din apărare, dar Ibra a pierdut apoi mingea în stil românesc.

Intră până la urmă Pelé (!), nu Figo, în locul lui Vieira, fluierat, dar încurajat generos de il capitano Zanetti. Ce om, ăsta… jos pălăria.

Pasă extraordinară „printre” a lui Chivu!! Ibrahimovic, singur în careu, lateral, se împiedică, trage mult peste… E schimbat imediat, cu capul în pământ. Încurajat, din nou, de Zanetti.

Salva tutto Chivu, din nou ultimul apărător. Min. 84, e cam gata. Zenga (cred că el e comentator) zice hai, măcar să nu pierdeţi! Zanetti şi, iată, Chivu, care ia un galben, par singurii cu această mentalitate.

Liverpoolii plimbă mingea… da. Olé-uri din tribune. Dau la hochei. Adiă la celălalt reportaj.

Revin pentru final. Prelungiri… gata, îi las. Dincolo la hochei e dramatic. Chivu a jucat binişor, un pic peste nota echipei, aş zice, deşi a făcut şi nişte greşeli. Asta e, ironia sorţii. A plecat de la Roma la Inter să câştige trofee… Inter iese, Roma merge mai departe…

L’avventura Europea della squadra con il scudetto sulla maglia e finita. Torres sopra tutti, aş adăuga eu.

Şi da, a fost Walter Zenga la microfon. Nu ştiam că vorbeşte aşa repede :).

Arrivederci, legătura la hochei.

Publicitate

Un gând despre “Cu Chivu în Şempiăns Lig

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s