Cea mai enervantă ruşine

Pauză. Meciul nu m-a entuziasmat în prima repriză, oricum nu atât cât pe comentatori. Multe pase greşite, puţine acţiuni „colective” reuşite, joc fragmentat, jucătorii nu mi se par atât de în vână ca la un steaua-cfr sau poli-urziceni. Boya parcă îşi alege momentele când fuge, mai delăsător în joc faţă de alte dăţi. Mă aşteptam să „explodeze” în sfârşit Joao Paulo (nea Bălene, Joao Pinto era altcineva), dar nu. Se văd transferurile târzii, se vede handicapul unui start atât de greu. Ca o maşină de curse ambalate până peste cap înainte de start, încât când se pune verde… se îneacă motorul.

Steaua mi se pare că joacă la aşteptare, nici ei nu par 100% concentraţi… ori s-au temut de meciul ăsta mai mult decât era cazul, (n-au văzut ultimele meciuri din Giuleşti?) ori… pur şi simplu nu joacă cine ştie ce. Dau mereu senzaţia de „pericol”, dar greşesc ultima sau penultima pasă. Aici sunt de acord cu comentatorii, Lovin şi Ov Petre fac un meci bun. Cum se învârte roata… amândoi au fost la un moment dat în dizgraţie.

Să vedem repriza a doua. Despotovic?

Au, a ieşit Coman. Am emoţii pentru Euro….

Boya intră tare – nu-mi place cum joacă, foarte foarte dur.

Hop – prima fază sudamericană cu finalizare, ocazie imensă Dayro.

Simt un gol stelist. Au inceput tare de tot.

Iese Herea (mi-a plăcut, tehnic, fizic, fugă), intră Panco Italiano.

Intră Habib. Mi se pare o decizie corectă să-l ţină pe bancă, de fiecare dată intră cu mult aplomb.

Încep să înţeleg de ce îl ţin pe Nicolae Grigore în echipă, unul din cei mai „anonimi” jucători. I-a ieşit un dribling şi o pasă luminoasă, şi nu e prima dată. Joao (Paulo, Bălene) însă n-a fost bine poziţionat.

Crainicul intervine, zicând că nu e voie să adresezi „cuvinte injurioase”. Mă rog, în loc să fluiere crainicul, ar putea să strige „nu e” în loc de… ar înţelege ei ;).

Cred că Pepe i-a zis nişte cuvinte injurioase lui Maftei, după un fault dur. Dar, în spaniolă, nu se pune.

Golul lui Săpunaru m-a lăsat fără aer. Ce execuţie! Braziliană curată!

Sunt curios dacă sună Rednic retragerea. Sau, jucătorii.

Auăleu, Pancu e plin de sânge pe jos. Şi Neşu. Şi arbitrul se ţine de cap!! Măi oameni buni, terminaţi cu prostiile.

F**k.

Se întrerupe meciul. Incredibil. Cât de idiot poţi să fii să arunci cu chestii când s-a spus că se întrerupe meciul la prima abatere? N-am cuvinte. Ce să mai zici – nimic.

Cea mai enervantă ruşine e cea pentru care nu eşti vinovat, dar o simţi, incontrolabil.

Încerc să-mi închipui ce-a gândit făptaşul. În primul rând, un “îmi bag ceva” exaltat, probabil. Apoi, când şi-a dat seama de ce-a făcut, nu-mi fac iluzii că i-ar părea rău – probabil, cu creierul lui alb şi faţa abrutizată, e mândru de ce a făcut. Va povesti nepoţilor că el, doar el, a avut “tupeul” să arunce “bricheta galbenă”. “Hăhăhă, au întrerupt meciul, să vezi frattee ce-am provocat, mnkaţaş. Ce tare am fost. Eu îi iubesc, eu îi omor.” (Asta presupunând că e rapidist. Dacă nu, cade ultima frază). Sunt momente când oamenii îşi pierd raţiunea, se lasă cotropiţi de instincte (auto)destructive. Se întâmplă.

Da, dar jucătorii ăia ce vină au? Noi ce vină avem? Iresponsabilu’ naibii. Să-l apuce instinctele destructive la el în cameră. Sta-ţi-ar în gât.

Publicitate

9 gânduri despre “Cea mai enervantă ruşine

 1. arbitrul nu a fost lovit de nimic! ma bazez pe faptul ca in imagini nu se vede ca ar fi ridicat din iarba vreun obiect!
  in momentul in care l-am vazut la buzau pe acel infractor aratand locul pistolului am stiut ca se va intampla ceva grav!
  traim in Romania lui becali! nu am iesit pana acum din romania , acum ma gandesc sa emigrez!

  Apreciază

 2. arbitrul a fost lovit cu ceva in cap, de l-a ameţit. ai văzut faţa lui? actor de oscar să fi fost, nu putea face faţa aia groggy din nimic. a fost lovit cu ceva tare în cap. apoi s-a anunţat la staţie că se întrerupe meciul dacă se mai aruncă UN SINGUR OBIECT din tribune. prompt, a zburat bricheta galbenă, chiar lângă arbitru! parcă-i văd: beţi, exaltaţi, ce ttarre, facem pagubă! penibil.

  Apreciază

 3. nu stiu… cred ca mai degraba ar trebui dat un exemplu drastic. meci pierdut cu 3-0, si sper ca dementzii alta data nu mai fac. altfel, incurajam huliganismul.

  Apreciază

 4. si eu sunt de acord cu explorish si nu neaparat ca sunt stelist. ganditi-va ce precedent s-ar crea daca nu s-ar da meciul stelei? toata lumea va face la fel: nu-mi place scorul, jap cu bricheta in arbitru si sper ca la rejucare echipa sa faca un rezultat pozitiv.

  Apreciază

 5. Faptul că jucătorii de fotbal nu prea au minte, ba chiar din Contra… asta nu miră pe nimeni.
  Unii sunt de-a dreptul demenţi, gen Neşu sau Săpunaru. Fiecare intrare de-a lor la adversar înseamnă pericol social ! Zici că-i atacă pe turci la Plevna sau pe nemţi la Mărăşeşti !? Sunt copia lui Lăcătuş din zilele lui „bune”.
  Culmea e că jucătorii au fost relativ „normali” la evenimentul de aseară.

  Un amănunt mi s-a părut relevant: reacţia oficialilor Rapidului, Manea şi Zotta. Domne, ziceai că i-a muşcat strechea ! Mai-mai să-l pocnească pe arbitru !

  In curând se va intra doar în slip pe stadion… Cu chei se aruncă, cu brichete da, ba chiar şi cu bani, pixuri, telefoane sau baterii… Ce mama naibii de control civilizat poţi face !? Este imposibil !

  Unde se va ajunge ? Orice zurliu poate strica un meci aruncând o piatră sau o brichetă pe teren.

  Scenariu: se ia un suporter oarecare, i se dă o sumă de jdemii euroi, aruncă cu ceva pe stadion, face o lună de zdup ( dacă face ) şi… gata ! Nici nu mai trebuie să „aranjezi” un meci !

  Părerea mea ? Meciul ar trebui reluat sau rejucat ! Pentru că se poate.
  Dacă întreruperea ar fi provocată de jucători sau oficiali, ar fi fost altceva.

  Apreciază

 6. suntem in romania lui becali ,m-am uitat la meci si la scandalurile de dupa cred ca pentru o suma de bani gasesti usor o persoana sau mai multe care sa bage ceva brichete si alte obiecte pe un stadion (mai putin securizat)si sa arunce in nestire pe teren.jucatorii stelei parca asteptau momentul nesu tot arata arbitrului ce persecutat e :lovin ,radoi ,dica cersind arbitrului finalul izbavitor,lacatus foarte fericit ca a castigat asa usor un meci pierdut pana in acl moment iar diaconu grabindu-se sa asculte rugamintile probabil a fost bricheta (brichetele)lui dumnezeu

  Apreciază

 7. nu cred ca au fost platiti sa arunce cu chestii, ci simplu idioti, dar de acum inainte va exista si varianta „platiti”, ca tot s-au dat idei.

  eu’s de parere ca trebuie dat meci pierdut cu 3-0, din 3 motive:
  1) organizatorii ar fi muult mai atenti la porti
  2) spectatorii, fie ei si exaltati, dar cu minim de buna-credinta si un dram de minte, nu ar mai arunca
  3) spectatorii cu minim de buna-credinta ar tine ochii (si pumnii)-n patru la potentiale „elemente destabilizatoare” din mijlocul lor. cea mai importanta forta inhibatoare nu e politia, ci „peer pressure”, acolo trebuie lucrat…

  a, mai era si al patrulea motiv. regulamentul.

  Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s