O ţâr’ de trekking

Cand sa plec de-acasa, mi-a transmis L. un mesaj, sa ma imbrac bine, ca s-ar putea sa fie zapada sus. Planuisem cu L&C o plimbare pe munti. Asa ca am luat intreg echipamentul de schi, pantalonii grosi, bocanci, geaca, tot. O caldura…

Dar intr-adevar, cand am ajuns sus la Ibergeregg, 1400m, era zapada semnificativa. Am pornit-o prin zapada (topindu-ma de cald), pana am ajuns la un loc cu vedere la lac (nu stiu care lac). Initial era planificat un gratar, dar cele cateva locuri special amenajate erau deja ocupate de niste alpinisti, asa ca am zis pas si am atentat la sandwichuri si ouale rosii luate dintr-o benzinarie (astia au niste oua colorate pentru picnic, gata fierte, am mai luat si alta data din benzinarie, dar azi n-am gasit – curatzasera sarbii din sat. Dar am gasit la alta benzinarie). Asa ca, dupa cioc-cioc, inapoi, prin zapada, cu atentie la gaurile in care te afundai pana la shold. Yeah.

Hainele de schi si-au dovedit utilitatea la mersul prin zapada adanca pan’ la jumatea gambei (sunt putine senzatii mai meseriase decat acest mers) si mai ales la rostogolitul pana jos pe un deal. Yeah, n-am mai facut asta de vreo 10 ani.
Am ajuns intr-un tarziu, leoarca, inapoi la cabana, si dupa o ovomaltine calda si buna, inapoi spre casa. Popas la imensa manastire Einsiedeln, unde dupa prima poza a tavanului un pic decorat m-a atentionat un „gardian” ca nu e voie. M-am dus pe dupa ceva cripta, am setat aparatul pe poza dupa 2 secunde, l-am pus strategic si m-am uitat ca si cand nimic nu s-ar intampla in sus. Clic. Cand ma pregateam, lacom, sa fac a doua poza, vine din nou gardianul si imi zice sa dosesc camera. Moment penibil. Am dosit-o, o data cu sentimentul pios. De ce n-o fi voie sa faci poze?? Ma tot intrebam. Ca fac fara blitz. Ma rog. Am iesit. La timp ca sa vad un copil extrem de nostim si roscat, incercand sa prinda jetul fantanii din curtea manastirii. Clic clac, aici nu m-a mai intrerupt nimeni.
Si-am incalecat… adica nu, n-am incalecat nimic. Jane ne-a ghidat acasa. Si gata.

Mai jos un slaidshou cu pozele, ca mi-a fost lene sa le intercalez in text. Treb’e dat clic sa porneasca.

http://picasaweb.google.com/s/c/bin/slideshow.swf

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s