ManU-Barça live

Cea mai plăcută senzaţie e cea dinainte de începerea meciului, când miroşi un „meci mare”. Se simte în aer, se simte după cum freamătă „tribunele”. „BELIEVE”, zice coregrafia peluzei roşii de pe Old Trafford. I believe că o să fie un meci fain.

Nici n-a început bine, Messi intercepţie, fault la marginea careului! Primul oftat generalizat al tribunei, acel „Ooooo” care se aude atât de micheteau. Lovitura e însă ratată.

Ce zgomot în tribune!! Ce intensitate în primele minute în teren! Nu-ţi vine a llua ochii de pe ecran. Messi în prim-plan. Barca a început tare, vorba comentatorului, ManU nu prea ajung la minge în primele 10 minute.

Cine a scăpat acolo? Ronaldo. Pierde… nu, respingere până la Scholes… poziţia lui favorită de şut, 20m… GOOOOOOL!! CE GOL!!! Vinclu senzaţional, drept în mijlocul plasei păianjenilor de la vinclu!! Ce gol, venit din nimic! De-ale lui Scholes…

Min 17, posesie 43-57%.

Splendidă acţiune maradonescă a lui Messi, cursă de zeci de metri, trece de Scholes, apoi printre el şi Brown, şut încovrigat cu efect, dar Van der Sar scoate din plonjon. Spectaculos.

Un-doi peste juma’ de careu, Ronaldo de pe stânga înapoi la Park în mijloc, „lat” la 2cm de rădăcina barei.

După ce la Barcelona s-a luptat în centrul atacului, Ronaldo a revenit pe extremă. Îi place. Corner. Ocazie. Atac pe semicerc. Centrare bună, dar din nou bâlbă în careu. Trece faza. Dar treaba s-a mai echilibrat…

(n-am apucat să-i dau „save”, că Zambrotta se ciocneşte cu Van der Sar, după o acţiune vijelioasă cu pasă în adâncime a lui Messi, cred).

Nici nu ştiu când a trecut o juma’ de oră. Între timp, Eto’o a scăpat pe dreapta, dar a greşit centrarea, apoi Puyol şi Milito au dat cap în cap în propriul careu la o fază periculoasă rău pornită din centrarea lui Tevez. Acum, alt corner ManU, care au „înclinat terenul” spre catalani în ultimele minute.

Ce nu ştie (poate? are curajul?) Barca e sa traga sanatos la poarta. Acum, Deco, un pic peste vinclu, după o acţiune frumoasă, din vreo 5 pase în şi lângă careu – dacă ar fi fost englezii ar fi tras de cel puţin 3 ori la poartă în faza aia. Şi încă o dată Deco, după 2 undoiuri complicate. Barca şi-a revenit din pumni, dar croşeele ei în replică sunt (încă) moi, după elaborări tipice. Sau noroc – Van der Sar a scăpat beshika la o centrare, dar erau doar fundaşii lui lângă el.

Nani nu s-a văzut până acum. Până la acest „cap” la 5cm de bară, din poziţia suspendat în aer între 3 fundaşi.

Văzându-l pe Messi cum înşiră la roşii „ca pe mărgele” dar apoi e blocat, am aşa o senzaţie că îi lipsesc nişte dinţi care să îl ajute. Nişte dinţi de Dinţos…

Barcelona alege să construiască în poziţiile bune şi să tragă la poartă în cele mai puţin bune… Ca şi acum, la ultima fază a reprizei. Deco (sau Iniesta), în loc de şut pasează la Abidal, în unghi, care trage, deşi nu era cazul. Corner? Nu. Pauză.

Început haotic de re-priză, haotic precum jocul lui Puyol cu Milito (iar s-au încurcat reciproc), luminat de 2 centrări foarte bune din poziţii puţin probabile ale lui CRonaldo.

După o pătrundere Messi-escă încheiată cu şut ratat, Tevez îl imită pe partea cealaltă, apără greu Valdes.

Henry cred că face 213-214 pe bancă. Puls. O nouă combinaţie bună Barca, apoi corner, pasă greşită Zambrotta, contraatac blitz Ronaldo-Nani, şut mult peste din poziţie bună.

Aha. Intră Henry. Iniesta out. Mă bucur că n-a ieşit Messi – poate vedem ceva fotbal între cei doi.

Zambrotta şi Ronaldo şi-au provocat câte un cartonaş galben, iar Barcelona joacă de parc-ar fi români – „floricele” în careu, din care pierd mingea.

Henry a atins pentru prima dată mingea la vreo 10 minute de când a intrat (!). Pe care o-a pierdut. Apoi a recuperat-o energic, pentru a o scăpa în corner (!). Poate de-aia începe pe bancă în ultima vreme… Bojan, intrat şi el, a intrat imediat într-o acţiune în careu. A scos Hargreaves.

Van der Sar are un joc de picior asemănător cu colegul de generaţie Bodgan Stelea. Tare şi spre tribună.

Ferguson se betonează cu muşchiul lui Fletcher în loc de Scholes şi cu experienţa lui Giggs în loc de Nani. Ocazie Henry, cap din careu direct în braţe de sar. Van der Sar.

Echipele desenează frumos, chiar şi fără ocazii. Acum Ronaldo… şut pe lângă. Acum Henry… slăbuţ, prinde Sar.

76000 în picioare, cântă şi agită fulare. Min. 88. Intră Gudjohnsen, băftosul, în locul lui Yaya, fratele lui Kolo. Toure. Barcelona e peste ei, dar centrările creative sunt imprecisem puţin pe lângă băftos. Dintotdeauna mi s-a părut că Barcelona are un joc complicat, dar se vede treaba că atunci când joacă simplu nu le iese.

Prelungiri la prelungiri (s-a accidentat Evra). Tensiunea e palpabilă, cred că dacă ating ecranul mă curentez.

Min. 6 de prelungire, lovitură scoasă de Bojan, Valdes e în careu.

Fluier final. Finală englezească aşadar. Două rezultate seci în 2 meciuri pline de culoare precum singurul gol al dublei manşe, mult mai echilibrată decât se aşteptau mulţi. Barca i-a pus serios la treabă (14-7 şuturi la poartă), dar, vorba aia românească, „n-au avut noroc”.

Ironia sorţii, 2 echipe englezeşti îşi vor disputa finala la Moscova, în oraşul unde Naţionala lor a capotat într-un meci important pe drumul pierzaniei calificării la Euro.

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s