Zbor deasupra unui cuib de freestyleri

Freestyle.ch e un concurs de sport extrem organizat anual începând cu 1995 pe Landiwiese în Zürich. Tot week-endul se întrec sportivi la 4 discipline, snowboard, ski, skateboard şi FMX (motociclete).

L. mi-a zis de el, şi am fost cu el şi cu C. azi la o parte din finale. Biletul era 40 de franci. Întârziasem… Hmmm… ne-am codit să dăm, parcă nu merita pentru mai puţin de o oră, aşa că am ocolit stabilimentul să vedem ce se vede de afară. Mi-am adus aminte de episodul Formula 3 Bucureşti, cu omul care ne-a dat biletele la ieşire, şi le-am povestit. La care L. îl întreabă pe un puşti care ieşea – „mai ai nevoie de brăţara aia?” „Nu”, şi îi dă brăţara de intrare. La care vine altu şi ne dă şi el. Mai aveam nevoie de una, pe care am găsit-o eu pe jos. Şi-am intrat.

Am pierdut finala de skateboard, dar când am ajuns la locul faptei tocmai începea finala la ski, pentru care se amenajase o trambulină imensă

despre care am aflat acum că s-a prăbuşit în a doua zi de concurs în 2005. Oops. De data asta am scăpat, iar când am trecut pe lângă/sub ea, tocmai sărea cineva.

Ne-am poziţionat mai bine, şi am văzut câteva salturi spectaculoase,

care însă nu totdeauna au aterizat pe moale, după cum se poate vedea în poza făcută după ecranul mare unde se transmitea tot.

Finala s-a terminat repede – doar 2 sărituri de concurent. Apoi ne-am mutat toţi la rampa de pământ, pentru finala la motociclete zburătoare.

Băi şi-au sărit băieţii ăştia…

şi s-au învârtit

şi dat peste cap…

în diverse feluri,

ş.

a.

m.

d.

punct.

Pentru ilustrare şi atmosferă, iată şi un filmuleţ:

Şi aici a fost o căzătură, destul de urâtă, chiar un elveţian a sărit incredibil de complicat, cu aterizare fără mâini pe ghidon – din păcate din cauza asta n-a mai avut timp să frâneze suficient şi s-a izbit de gardul protector. A ieşit un pic şchiopătând de sub motor, dar altfel teafăr. A abandonat însă.

Au urmat nebunii pe snowboarduri. Start…

alunecare….

zbor.

Deşi mi s-a părut poate cea mai periculoasă probă, cu echilibru fragil în aer şi mai ales la aterizare, din cauza poziţiei câş, aici n-au fost accidente. Favoritul publicului era un austriac, tratat cu prietenia amuzată de care se bucură vecinii de la Est. Îl mai chema şi Gimpl. Îi ziceau “Gimpi”. Şi Gimpi a ratat prompt prima săritură, s-a bâlbâit serios la aterizare, mai să intre în parapeţi. A reuşit însă o a doua senzaţională, şi cum contează doar cea mai bună din 2, a câştigat! Iată-l:

Şi gata, cu acestea, stimaţi telespectatori, la revedere!

P.S. Pentru maniacii acestui sport, rezultatele au fost:

Skateboard: 1. Sandro Dias (BRA), 2. Renton Millar (AUS)
Ski: 1. Jacob Wester (SWE), 2. P.K. Hunder (NOR)
FMX: 1. Thomas Pages (FRA), 2. Mathieu Rebeaud (SUI)
Snowboard: 1. Stefan Gimpl (AUT), 2. Hampus Mosesson (SWE)
.
.
–-
P.S. 2 – cum era melodia aia? Freestyla…. rrrroacamacaboom:

show_35e5389a708dc9(448, 46);

Publicitate

Un gând despre “Zbor deasupra unui cuib de freestyleri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s