Zürich by night (2)

Planuiam sa ma duc in oras fix cand se intuneca, dar nu de tot, cand e cerul asha albastru inchis si ies pozele nocturne fain. Aflasem de la un domn ca se vede frumos de pe dealul Sonnenberg, de la fostul sediu FIFA. Buun. Am constientizat cand a apus soarele, am zis, „il mai las un pic, si-apoi ma duc”. Pana m-am luat sa scriu un email, insa, era deja aproape intuneric! Si era abia 5 siun sfert… Ce repede vine noaptea, iarna!

Sa ma duc… sa nu ma duc… Hai sa ma duc totusi. Si-am incalecat pe-o sa, si-am ajuns, dupa vreo 20 de minute, la Sonnenberg. Ma asteptam sa se vada mai mult lac, dar n-a fost rau nici asa, putea fi si mai cetzos. Mai mult de vreo 3 cadre insa n-am avut ce „trage”. Desi voiam sa ma-ntorc direct acasa pentru meci, vazand cum se reflecta luminile in apa, mi-am zis „taci ca avem lac linistit azi. ia sa-i fac o vizita mai indeaproape”.

Zis si facut. Intr-adevar, apa era calma, reflectiile se vedeau frumos.
Cand sa plec, vad o pata albastra in departare – un vapor extrem de luminat se apropia. Albastru-albastru-albastru, si cateodata se transforma in turcoaz. L-am urmarit pana a acostat, si apoi am observat ca ne-au ajuns, intr-un tarziu, si valurile facute de el.

Multumit ca am prins ambele ipostaze ale apei, am plecat sa vad Steaua-Poli. Pe net. Pozele nocturne, mai jos:

http://picasaweb.google.com/s/c/bin/slideshow.swf

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s