All Romanians are vampires caută colaboratori

Înainte de toate, o întrebare: când vedeţi http://allromaniansarevampires.com, la ce vă duce gândul? Orice fidbec e interesant.


Şi acum, despre ce-i vorba: dacă cunoaşteţi străini care locuiesc/lucrează în România, care scriu fain în engleză, sau români (de preferinţă, care locuiesc în România) cu o scriitură în engleză excepţională, rogu-vă întrebaţi-i dacă i-ar tenta să colaboreze la allromaniansarevampires.com.

E un blog colectiv care-şi propune să prezinte România din punctul de vedere subiectiv, dar onest şi relaxat, al unor oameni care locuiesc în ea. Ideală ar fi o combinaţie de străini, pentru o privire „neutră”, şi români, pentru „aroma locală”. În engleză, pentru că andrisanţii principali ar fi străini care se interesează de România şi vor şi altceva decât informaţii seci gen wikipedia sau senzaţionalismele din ştiri. Iar dacă reuşim să adunăm nişte stranieri cu condei spinţar care să ne povestească, fără perdele şi de preferat cu umor, cum ne văd ei, ar trebui să fie ceva interesant şi pentru români.

Discuţia a pornit de la o discuţie despre „cum suntem percepuţi în afară”; după ce ne-am lamentat suficient că avem o imagine neplăcută, am zis – păi, ce putem face în sensul ăsta? Inspiraţia a venit de la polandieni – http://polandian.wordpress.com (via silver – să trăieşti!). Recomand o aruncătură de ochi pe la ei, scriu foarte fain. ceva de genul acesta ne-am dori si noi pentru România, măcar la aceleaşi standarde calitative.

Pentru asta însă, e nevoie de autori meseriaşi. Polandienii au plecat invers – un englez care locuieşte în Polonia a făcut un blog, care a „crescut” într-o comunitate. Noi n-am găsit un asemenea exemplar, aşa că am zis hai să pregătim ghiveciul unde să plantăm seminţe. Acum căutăm seminţe. Orice sugestie e binevenită. Mulţumiri în avans!

Pentru a vedea despre ce e vorba şi care e stadiul, clic pe imaginea de mai jos.

all romanians are vampires

Publicitate

9 gânduri despre “All Romanians are vampires caută colaboratori

  1. Cred ca ar fi interesant sa le dezvalui celor care vor sa ne cunoasca cu adevarat din frumusetea datinilor noastre stravechi. As putea sa te ajut,daca ideea mea se pliaza initiativei tale,apropos-laudabila.Am materiale interesante.Da un semn!

    Apreciază

  2. salutare,
    multzam. era un bug in pluginu lightbox, pe care nu l-am mirosit deoarece n-am mai intrat demult pe el in internet explorer, si doar acolo se facea simtit, bagu’ – vulpea de foc n-avea nici o treaba.

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s