Camp Nou, acvarii şi păsări în zbor

Ne-am rătăcit în jurul Campului Nou până ne-a venit rou. Încă de la metrou ne-am rătăcit. Deci ori mergeţi până la staţia Maria Cristina, care e mai departe, dar e drumul mai simplu, ori, dacă mergeţi până la Collblanc, şi când ajungeţi la colţul stadionului o luaţi la stânga, nu la dreapta.

Turul stadionului e un exemplu de industrie turistică. În bilet e inclusă vizionarea unui film în 3D despre Barcelona (ne-au dat şi ochelari din ăia, din păcate a trebuit să-i predăm la sfârşit), care nu e cine ştie ce – sunt câteva faze de joc, cu unele dintre vedetele actuale în prim-plan (Xavi, mai ales), şi… atât. Mă aşteptam la ceva despre istorie, palmares – dar ei au capitalizat pe gloria actuală. Poate nici n-au avut imagini 3D sau posibilitatea să le facă (habar n-am cum e cu tehnologia aferentă). Oricum, ţi-au dat senzaţia că ţi-au dat ceva mai mult decât o plimbare pentru cei 17EUR cât e biletul.

Am auzit că sondajele zic că 44% din populaţia României ţine cu Steaua. Păi n-ar merge făcut şi la stadionul Ghencesc o treabă din asta? Un film cu anii de glorie, în câte D or fi, un tur al stadionului, am înţeles că acum au şi muzeu, pac-pac. Se scot şi bani, se simte şi fanul băgat în seamă, se strânge legătura cu clubul. Zic Steaua că ar fi audienţa mai mare, dar ar merge poate şi la alte echipe cu tradiţie şi/sau oareşce performanţe.

Stadionul propriu-zis e mare. Foarte mare. Cel mai mare din Europa, cică. O sută de mii de capete încapete.

Din păcate, Barça nu are meci săptămâna asta, că am fi încercat să găsim bilet. Aşa, băieţii au profitat de pauză pentru îngrijirea gazonului.

La plecare am mers în partea cealaltă la staţia Maria Cristina, are e pe Avinguda Diagonal, unde am spotat şi această casă-junglă pe care parcă mi-o aduc aminte de acum 6 ani

şi am luat metroiul spre port, la acvariu, birjar, la acvariu.

Locul preferat la acvariu e ca de fiecare dată tunelul transparent,

în rest – peşti peste peşti. E interesant la acvariu: obositor ca la orice muzeu, dar liniştitor ca la orice …acvariu.

[sthumbs=2441|2442|2443,160,3,n,center]
.
După vizită am rămas în port, pe o bancă, la relaxare. Cum stăteam noi aşa, M. a observat un efect foarte interesant, din care au ieşit nişte poze SF:

[sthumbs=2446|2449|2451|2452|2459,160,3,n,center]
.
După care m-am jucat un pic cu setările, vrând să prind nişte păsări certăreţe

din zbor.

[sthumbs=2453|2454|2455|2456|2457,160,3,n,center]

Am luat-o apoi uşor peste binecunoscutul pod,

pe lângă binecunoscutele yahturi,

spre centru, unde am mai vizitat catedrala veche, gotică,

şi l-am privit pe apusul.

Bona nit.

Publicitate

3 gânduri despre “Camp Nou, acvarii şi păsări în zbor

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s