Universul paralel al Ţării lui Fidel. Prolog.

28 decembrie 2009

„Unde e Havana, în Africa?” m-a întrebat tânăra grănicereasă de la Otopeni. Nu glumea. O fi confundat Havana cu „Savana”.

Pe de altă parte, nici eu nu ştiu exact unde e Santo Domingo, unde merge cuplul din faţa mea. Republica Dominicană? Parcă aia era cu San Jose. Trinidad Tobago? Nu ştiu. Aşa cu „americanii cei inculţi” şi „românii tobă de carte”.
(later edit: Santo Domingo e în Republica Dominicană. San Jose e în Costa Rica.)

Am hotărât să merg în Cuba ca urmare a mai multor aspecte. Unu, voiam să ajung acolo până mai e Fidel Castro în viaţă. Dar asta n-ar fi fost suficient, că dacă nu era A. cu propunerea, nu ajungeam. Dar aşa, având cu cine să merg, decizia s-a luat simplu. Mi s-a părut şi simbolic ca, la 20 de ani de la Revoluţia anticomunistă să ajung în una din ultimele ţări unde comunismul a supravieţuit, şi să văd cum. Îmi închipui momentul de acum 20 de ani ca un punct de răscruce al istoriei, din care 2 axe ale timpului au ţâşnit şi evoluat paralel, ca în filmul „back to the future” şi alte sefeuri. Inevitabil plasez excursia în universul paralel al ţării lui Fidel sub semnul lui „ce-ar fi fost dacă”.

A. & A. şi C. & J. erau programaţi să ajungă încă din 27 decembrie, iar eu în 29 şi să merg imediat la Trinidad, să facem joncţiunea pentru revelion. Pentru cei interesaţi (ştiu eu măcar unul ;), cel mai ieftin bilet de avion l-am găsit prin opodo.com, cu air france. De fapt, a fost opodo.fr, mai ieftin decat opodo.co.uk de exemplu. Mai merită încercat şi airfrance.com, corseair.com, klm.com). Desi am avut timp, eu am amanat strangerea de informatii despre Cuba (am plecat câine surd la vânătoare, fără Lonely Planet, nimic), astfel ratand posibilitatea de a rezerva biletul de autobuz Havana-Trinidad (se poate doar cu mai mult de 72 de ore inainte, pe site-ul viazul.com). N-aveam nici rezervare la hotel, si airfrance mi-a trimis un email cum că să dau adresa unde merg în Cuba, aşa că în ultima seară repede caută hoteluri. Nimic disponibil, desigur. Gasesc ceva pe opodo.com, iau o camera pt prima noapte la un hotel mai rasarit, pentru o acomodare mai lina. Cand primesc confirmarea, observ ca rezervasem pentru 29… ianuarie, nu decembrie. Sun la nr de contact care incepe cu 08, indicat in email – nu merge. Ma enervez, dar n-am ce face, decât altă rezervare. Pe opodo.de era mai putin decat pe opodo.fr, asa ca iau de acolo. Ramane să sun mâine in germania, ei au şi număr „normal”.

Acum pot măcar să introduc informaţia cerută de Air France, nr de pasaport si adresa de destinatie. Teoretic. Practic, siteul nu functionează. O fi in grevă omul de la IT. Mai încerc mâine.

Am dificultăţi să adorm, ca înaintea fiecărei călătorii importante.

Publicitate

7 gânduri despre “Universul paralel al Ţării lui Fidel. Prolog.

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s