Gâlceava felinarului cu reflectorul

Vestea bună și foarte surprinzătoare e că, după câțiva ani de delăsare, au pavat cetatea Sighișoarei în câteva săptămâni. Am lăsat-o în haos, am găsit-o curată!

Problema pe scurt era că primăria voia să paveze peste tot cu piatră cubică, iar o ONG, „Sighișoara Durabilă”, s-a opus, susținând pavajul cu piatră de râu, cum a fost în original. Se pare că au câștigat în instanță, cel puțin parțial – pavajul s-a făcut cu piatră cubică în piața cetății și cu piatră de râu în rest.

Buun. Surpriza continuă. Odată cu pavajul, oamenii au instalat și niște reflectoare. În pavaj. Prin piețe,

pe lângă case

și coridoare.

Acum întrebarea se pune – au exagerat?

Vorba lui M., arată ca un decor de Hollywood.

De atâtea reflectoare, nici nu se mai văd felinarele.

Ori, felinarele dădeau aerul de mister medieval al burgului noaptea.

E drept, felinarele dau mai puțină lumină, deci pentru poze cumsecade trebuie mai multă știință decât am eu,

dar nu ar arăta oare mai bine așa?

Sau măcar o combinație de faruri mai discrete cu felinarele strategic plasate?

Chiar dacă în principiu de gustibus nu se discută, iar faptul e consumat, m-ar interesa și alte păreri.

Publicitate

8 gânduri despre “Gâlceava felinarului cu reflectorul

 1. M. are dreptate:-) arata ca un decor kitsch de film montat in studio. totusi, cind am vazut prima poza, reflexul meu a fost consumerism turistic, gen disneyland, parc de distractii, nu cinematografic.

  partea buna e ca macar acum nu ma mai pot plinge ca nu vad unde pun picioarele:-)))

  Apreciază

 2. Ar fi fost mai bine sa le faca mai rare si sa le puna numai în anumite zone. E adevarat ca pun mai bine orasul in valoare noaptea. Cum spui si tu, e discutabil, având în vedere ca este obiectiv turistic, trebuie sa fie pe placul turistilor, nu al nostru, care cauta disneylandish sensations.

  Apreciază

 3. mie imi plac locurile luminoase. acuma… ca nu au „echilibrat” felinarul cu neonul, nu’sh ce sa zic.
  si fie vorba intre noi: trebuia lasat loc si de o shpaga… e tipologia zilnica de redirectionat activele statului. faci o inovatie din asta, vocile urbei se rascoala (vezi bine), neoanele se scot din pavaj, se caseaza si iau drumul vilelor din judetul Mures.

  e un scenariu, nu o luati de buna, cu totul. doar ca asa s-a intamplat si un Bucuresti cu niste reflectoare puse la baza unor… artzari pe bulevardele principale. si acum sunt in snagov, pipera, bucurestii noi… pe unde s’a putut ridica o vila. nu e gluma!

  Apreciază

 4. eu la sighisoara am fost o singura data..am vazut-o pe lumina si in amurg…sincer imi place sa vad un oras puternic luminat noaptea….ca poate sunt prea multe nu zic nu caci nu-mi dau seama cat de puternice sunt…dar din poze imi place…de gustibus…

  Apreciază

 5. Greu de apreciat doar din poze. Iar pe viu, greu de apreciat acum (pentru mine cel putin) fara sa stiu cum era luminat inainte.

  Eu am alta „teorie a conspiratiei” decat takeda. Cred ca cineva important in oras, sau prieten cu cineva important in oras are firma de distribuit reflectoare. :D Plin de oameni optimisti printre comentatorii tai, dupa cum se vede. ;)

  Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s