N-am văzut Vedado

9 ianuarie 2010, seara

Bulevardul Malecon era închis pe direcţia noastră de mers. Am ocolit, dar apoi am intrat înapoi pe el de pe o străduţă lăturalnică. Probabil prea devreme, pentru că eram singura maşină de pe carosabil. Am bănuit (şi Luis avea să confirme) că e închis din cauza vremii: vânt, iar valurile mari stropeau constant carosabilul. Fiind singura maşină şi mergând încet, nu era nici un pericol, dar îmi dau seama că dacă circulaţia ar fi fost deschisă, cu maşini pe ambele sensuri, n-ar fi fost tocmai plăcut.

Tot Luis ne-a zis că am prins cele mai friguroase 3 zile din an în Cuba – probabil singurele. Se întâmplă în ianuarie, ce să-i faci, nici la ei, iarna nu-i ca vara. În totalitate. Oricum, seamănă mai mult decât la noi.

A.& A. au tras la Hotel Nacional de Cuba, în cartierul Vedado – am zis să-l vedem şi pe ăsta. N-am văzut mare lucru, doar câteva clădiri de tip comunist, blocuri şi hoteluri.

Ar fi mai multe de văzut, dar… data aviatoare.

Hotel Nacional de Cuba e cel mai tare din ţară, un fel de Athenee Palace Hilton, dar mult mai mare şi alt stil. Îl compar doar ca prestij şi ca fost cuib de spioni şi, în cazul lor, mafioţi. Aici cică a fost o mare întrunire a mafioţilor americani, pretextul fiind un concert Frank Sinatra. Probabil au cinat în restaurantul acesta

îmi şi închipuiam cum o fi fost în timp ce mâncam prăjitura cu 3 feluri de lapte (!), extrem de bună.

Eu am tras la alt hotel, la 5 minute distanţă, hotelul Gran Caribe Vedado. În principal din cauza preţului – n-am vrut să dau nuşcâţi cuci pentru câteva ore, iar de căutat case particulare nu mai aveam chef, aşa că am luat cel mai apropiat hotel de ei. Doar 3 stele faţă de 5, ceva mai ieftin şi mult mai prost. Cam cât o stea la noi. Frig, senzaţia de mizerie, atât de clară încât am scos sacul de dormit şi m-am învelit în el, la ora 4:26 (pe ceas :)).

Publicitate

Un gând despre “N-am văzut Vedado

  1. Ah, ce friguri am tras noi in Trinidad, cam tot atunci (pe 10 am plecat într-acolo). Da, Vedado cam de-acolo de-abia începe, e frumos, curat, urmele de fosta bunastare sunt mai evidente. Noi am dat si peste resedinta ambasadorului Marii Britanii, aproape de unde am stat. Un fel de zona Kisseleff Dorobanti, dar se prelungeste spre cartiere si mai frumoase (am auzit): Miramar si Siboney.

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s