Cu bulb la Zürifäscht

Dat fiind că pe la mine ploua cu spume, n-am avut chef să ies din casă, chiar dacă în oraş festivalul era în plină destrăbălare. Şi-apoi a început meciul (Spania-Paraguay)… dar C. a zis că sunt artificii la 11 seara, şi spontan am decis pentru ca să încerc nişte poze. Repede îi zic lui Gugl să-mi caute un tutorial despre cum se fac poze la artificii, tocmai văzusem zilele trecute. Zice că cel mai bine cu trepiedul (n-am chef să car, iau monopodul), ISO cât mai mic pentru a evita zgomotul de fond, şi expunerea lungă, dar nu foarte, să nu se „ardă” poza la artificii puternice. Şi focus manual, că cel automat nu prea merge pe întuneric. Deja-i cam complicat, aici mi se opreşte capacitatea de memorare. Încă ceva însă ţin minte – există la camere opţiunea de a ţine diafragma deschisă atât timp cât ţii butonul apăsat – la mine (nu ştiu dacă numai la mine) se cheamă „bulb”, şi ajungi la el dacă dai timp de expunere maxim – ajunge la bulb, care de fapt e cât vrei tu, mi se pare limitat la 30 de minute. Booon.

Astfel înarmat cu cunoştinţe, plec destul de la limită (repriza a doua la Spania-Paraguay a fost de pomină, cu cele 3 lovituri de la 11m în 5 minute, 2 ratate, aşa că nu m-am putut „rupe”). Ajung lângă lac, parchez BM şi mă afund în mulţime, zicându-mi în gând „data viitoare pozez artificiile de pe deal!”. Plin de lume pe mal (aici nu plouase!), la megafoane se anunţă „atenţie la buzunare”… mda, clar mă duc pe deal data viitoare. Probabil se şi vede mai bine – eu acum unde mă duc?! L. şi C. erau undeva în mulţime, dar reţeaua e căzută, nu dau de ei. Până la urmă mă opresc undeva, că încep artificiile. Montez monopodul, şi dă-i. E o sârmă enervantă care iese în poze, aşa că într-o mică pauză mă mut. Ajung la o bancă, urc podul pe spătar, mă chinui să-l potrivesc, şi – ce a ieşit se vede mai jos. Pentru un început de bulb zic că nu-i rău, dar meritul principal nu e al meu, ci al extraordinarului spectacol de artificii. Premieră mondială, cică, s-au lansat artificii din… 2 elicoptere (!). Frumos, pe muzică, cu efect dramatic, surprins chiar în acest film – elicopterul nu se vede, dar se văd nişte jeturi împroşcate de sus, pe o traiectorie care înaintează câş de la stânga la dreapta, încep pe la secunda 20:

Iar pozele, mai gios, eventual daţi play la muzică:

http://embed.trilulilu.ro/audio/bohemianrapsody/def93bfc3fdbdd.swf

http://cdn.smugmug.com/ria/ShizamSlides-2010070608.swf?AlbumID=12922952&AlbumKey=iZyvJ&transparent=true&bgColor=&borderThickness=&borderColor=&useInside=&endPoint=&mainHost=cdn.smugmug.com&VersionNos=2010070608&width=800&height=800&clickToImage=true&captions=false&showThumbs=false&autoStart=false&showSpeed=true&pageStyle=black&showButtons=false&randomStart=false&randomize=false&splash=http%3A%2F%2Fwww.smugmug.com%2Fimg%2Fria%2FShizamSlides%2Fsmugmug_black.png&splashDelay=0&crossFadeSpeed=150

Publicitate

Un gând despre “Cu bulb la Zürifäscht

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s