Kong Hong – Victoria Peak

26 februarie 2011

Din cele 12 ore de zbor am dormit vreo 10, cele din mijloc dintre cină şi mic dejun. După cele 3 ore de somn din noaptea precedentă nici n-a fost greu.

Încă buimac la coborârea din avion m-am dus la toaletă – greşeală, deoarece astfel locuitorii câtorva avioane au avut timp să se aşeze la coadă la „paşapoarte”.

DSC02701.JPG

Până la urmă am trecut (din fericire n-avem nevoie de viză), am găsit şi bagajul, iar la ghişeul turistic mi s-a spus că cel mai uşor se ajunge în oraş cu trenul. Care e curat şi comod,

DSC02703.JPG

cu oameni citind ziare pe verticală.

DSC02704.JPG

Am ajuns la gara centrală – Hong Kong Station,

DSC02705.JPG

unde a trebuit să schimb trenul cu metroul (amănunt ce ar fi trebuit reţinut pentru mai încolo).

DSC02706.JPG

A. a rezervat o cameră la un hotel jmeker pentru toţi 3 – A., C. şi cu mine, dar doar începând de mâine, când vin ei – azi sunt „de capul meu”, şi am rezervat o cameră la un hostel din apropiere, ce am găsit mai aproape, ca să nu trebuiască să merg mâine mult până la hotel. Staţia de metrou se numeşte Fortress Hill, şi am găsit hostelul destul de uşor – se află la parterul unui bloc, uşor de ratat dacă nu eşti atent. Camera e foarte mică şi foarte „simplă” – cam ce se vede, aia e,

DSC02708.JPG

fără baie şi alte simandicoşenii. Dar – nu am de gând să petrec nici un minut în plus în ea, aşa că, după o poză prin geam la centrul de fitness din blocul de vizavi,

DSC02710.JPG

ies în stradă şi-o iau la picior. Deja s-a făcut seară, e vreo 9 făr’-un pic (cum ar veni, am pierdut o zi), dar mai este timp pentru luat pulsul oraşului. Zona arată ca un oraş asiatic veritabil, luminat, dar „neturistic”, lucru care mi-a plăcut – oamenii îşi văd de treaba lor, iar eu mă simt cumva atât parte a şuvoiului, cât şi foarte vizitator.

DSC_9706.JPG

Iau metroul până la staţia centrală, de unde pornesc la picior pe Queens Way, „Strada Reginei”, cu zgârie-nori. Sindromul King Kong mă mână spre funicularul care duce sus pe deal, dar pe drum mă mai opresc pentru o poză-două cu zgârie-nori, aici clădirea „Bank of China”.

DSC02711.JPG

Funicularul spre vârful Victoria Peak e FOARTE ÎNCLINAT, şi evident că nu prinsesem loc să mă aşez, dar urcuşul a fost fain, durează doar vreo 10 minute. De sus, priveliştea e amuţitoare.

DSC_9711.JPG

Să te ţii poze. Cu ocazia asta am testat un pic cele două camere foto din dotare. Cu cea mare poţi să te joci, să faci poza în mai multe feluri – dacă stau să mă gândesc, aceasta de mai jos reflectă mai corect realitatea din teren.

DSC_9717.JPG

Compacta cea mică n-am scos-o de pe automat, n-am răbdare să umblu în meniuri, şi a ieşit aşa:

DSC02719.JPG

Parcă nu e atât de clară ca precedenta, şi culorile sunt mai albnegre, dar altfel nu mi-e ruşine cu ce poate micutsa.

M-am plimbat de la un capăt la altul al balustradei pline de oameni care se pozau în neştire – atât între ei, cât şi de la pozatorii „oficiali”, unul ditre ei cu aparatul în imagine pe băţ – din câte am văzut la poza propriu-zisă se adaugă efecte diverse, de exemplu artificii – un fenomen pe care-l voi vedea destul de des.

DSC_9727.JPG

am pozat şi eu oraşul din toate unghiurile, dar privind retrospectiv cam toate pozele arată ca cele de mai sus. Aşa că de la un moment dat m-am oprit şi-am încercat să savurez doar priveliştea – cu mici puseuri fotografice, da’ n-ai ce să-i faci, atâţia zgârienori la un loc, mai rar.

M-am lăsat cu greu dus de acolo, dar într-un târziu am coborât din clădirea cu arhitectură ozenistică,

DSC_9748.JPG

şi după ceva rătăcire prin catacombe (voiam să iau un autobuz, să nu mă întorc pe acelaşi drum, cum e şi recomandat în wikitravel) am găsit un fel de microbuz în care am coborât dealul.

Publicitate

4 gânduri despre “Kong Hong – Victoria Peak

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s