Boa noite, Copacabana

Mi-a fost un pic teamă la coborârea de pe stânca arpoador-ului – e întuneric, nu prea mai e lume pe plajă, văd suspecți în fiecare individ care vine din sens opus. Nu o iau pe scurtătura pe care venisem, prin parc, ci merg până la bifurcație – o stradă de 500m e între mine și capătul Copacabanei. Puțină lume pe ea, unii merg, alții fug. Nu e întunecată, nici foarte luminată, cam ca o stradă normală din București. Merg ce merg, apoi o iau încet la jogging, urmând exemplul unor trecători, pentru a mă ”încadra în peisaj” – mda, încălțările și îmbrăcămintea nu se încadrează la jogging, da’ mă rog – măcar ajung mai repede în capătul Copacabanei, ceea ce se și întâmplă, fără incidente.

DSC09546.JPG

Seara e cel mai sigur să mergi pe plajă, zice wikitravel și oameni cu care am vorbit – într-adevăr, e luminată din belșug,

DSC09551.JPG

e și poliție, lume liniștită.

DSC09555.JPG

Merg pe jos pââână ajung din nou la metroul Cardeal Arcoverde, unde coborâsem azi-dimineață, spre capătul de Nord al plajei. Metroul arată ireproșabil pe dinăuntru,

DSC09561.JPG

mai ales stația Copacabana.

DSC09560.JPG

E vreo 9 seara, nu e prea multă lume, dar nu e nici gol – parcurg cele 2 stații fără probleme și mă găsesc din nou la hostel.

DSC09562.JPG

Tomas îmi zisese că sunt circa 10km între capetele Copacabana și Leblon. Am parcurs aproape toată distanța, dus-întors, cel puțin 15km. O zi bună.

Publicitate

2 gânduri despre “Boa noite, Copacabana

  1. Deci ai ajuns cu bine la hostel! Eram ingrijorat de aia 500 de metri de care ziceai inca din postul trecut.
    Mi se pare un pic ciudata Brazilia, imi facusem alta impresie de la TV, cu tine am coborat la nivelul strazii. O ciudatenie interesanta, mai bine spus incitanta. Am totusi in cap numai faptul ca as putea sa ma ratacesc prin favele si sa nu mai ies de acolo… Aici m-am ratacit de cateva ori prin zone „interzise”. Nu am patit nimic, dar sentimentul a fost total aiurea.

    Apreciază

  2. La Rio mai greu să ajungi involuntar în favele, majoritatea sunt pe dealuri, vezi clar unde încep. M-am trezit la un moment dat destul de aproape de una, adică vedeam casele destul de bine pe un deal capătul unei străzi pe care ajunsesem. Eram destul de departe, totuși, și-am făcut rapid cale-ntoarsă :).

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s