Milonga

Piața Dorrego e la capătul străzii Defensa, cea cu bazarul. Când am ajuns prima dată ploua,

DSC09640.JPG

am făcut cale-ntoarsă, cumpărat suveniruri, lăsat la hostel, întors pe același drum. De ce m-am întors, pentru că întrebasem pe unde găsesc o milonga, și mi-a zis că în această piață se face, de pe la ora 18.

La prima vizită văzusem niște bătrânei danând tango pe un petic de carton, însoțiți de un acompanior la ghitară. Drăguți și demni, în contrast cu înghesuiala turistică din jurul lor, deși parte din ea. Mi-a fost rușine să-i pozez ostentativ de aproape.

DSC09646.JPG

Milonga, aflai din wikitravel (și-mi aduse aminte de Milonga sentimental, un cântec siropos al lui Julio Iglesias), e o întâmplare cu dans oarecum spontan – unii pun muzică, lumea vine și dansează. De obicei se organizează în diverse săli, dar și afară – una din aceste locații fiind Plaza Dorrego, în zi de bazar, la 6 după-masa.

Locul mi se pare echivalentul argentinian al lui Place du Tertre din Montmartre, un pic mai mic. Tot așa, pe margine terase, în mijloc activitate – doar că în loc de șevaleturi cu pictori sunt tarabe cu artiști în piele, sticlă și alte materiale.

IMG_2389.JPG

Dincolo de tarabe e un loc cu ceva prelată pe jos, în jurul căruia s-a strâns lume. Aha. Când mă apropii, începe muzica, iar scena se prezintă în felul următor:

Ați prins mișcările tangoului?

IMG_2380.JPG

E simplu:

Unu-doi-trei-patru.

IMG_2373.JPG

IMG_2378.JPG

Tot nu v-ați prins? V-arată meseriașii, urmăriți picioarele:

Pentru că după două melodii la care a dansat lume ce părea din public, au urmat cei doi primi-balerini ai străzii și au prestat.
Hai că-i ușor de dansat:

Muahaha.
Din păcate a început să plouă destul de serios, și deși el a anunțat umătorul dans, fata n-a mai vrut, din motive de securitate a tocurilor, picioarelor, gâtului și a întregului ansamblu – într-adevăr, prelata pare să fie alunecoasă.
Au anunțat că mâine dimineață au lecții de tango de la ora 10:30, aș fi curios să asist la una, să vedem. Până una alta, o iau la picior prin San Telmo, care în continuare îmi aduce foarte tare aminte de Centrul Vechi din București, cu tot cu acele curți interioare renovate, gen galeriile lui Ilie Dumitrescu.

[pe2-gallery]

IMG_2390.JPG

IMG_2391.JPG

IMG_2398.JPG

IMG_2402.JPG

IMG_2404.JPG

[/pe2-gallery]

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s