Hyeres, fade from black

„Ieși prin tufișurile din spatele hotelului, dai de un sens giratoriu, o iei pe a doua la stânga și urci direct la orașul vechi”, îmi zisese doamna de la recepție.

Atâta că de obicei când cineva îmi dă indicații de orientare, ce țin minte după primele 2 e la pura întâmplare. Am reținut „sens giratoriu” și „la stânga”, dar nu și „a doua”. O iau așadar pe prima la stânga, urc, încep să gâfâi nițel, ajung la o fântână frumos ornamentată lângă o biserică veche, zic, sunt pe drumul cel bun. Doar că la capătul lui nu e mare lucru interesant, o clădire mare care arată a internat și o stradă destul de puțin luminată, pustie. O iau instinctiv la stânga (instinctul de obicei nu e bun) și constat că din nou instinctul n-a fost bun, mă întorc și urc dealul cu prima ocazie, niște scări destul de întunecate, care-mi aduc aminte de drumul „prin pădure” de la liceu, pe unde mergeam la sport.

Ajung sus – nimic. Străzi destul de întunecate și spooky, nu tu centru vechi, nu tu terase, nu tu oameni. Doar niște ziduri în ruină și case „normale”. Nu se poate, dom’le, așa ceva, nu pot să cred că nu există o piață centrală, ceva, cu terase, luminat. Găsesc până la urmă ceva ce pare a fi o poartă de intrare pe sub un turn, dar e întunecată complet! Alături o biserică luminată și un punct de panoramă – deci mai e o speranță. Care pălește pe măsură ce nu găsesc drumul spre civilizație. Sunt aproape gata să renunț, când văd o tanti care tocmai voia să intre în casă după ce-și convinsese pisica să o preceadă. O interpelez despre cum se ajunge în orașul vechi, îmi spune, amabilă, să urmez strada în jos și apoi la dreapta – timp în care pisica iese din nou în stradă.

Pe care o parcurg în jos și da, în sfârșit dau de o stradă ce pare din filmul cu „orașul vechi”. După câteva poze (că nu se știe ce și dacă mai găsesc) ajung în sfârșit în piața mare, luminată, cu terase care se închid și ceva lume rămasă la mese. Așa da, din ce văd aici orașul merită explorat și mâine, pe lumină.

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s