Wat Phra Kaew

Bună dimineața Bangkok! Din balcon.

P1040541.JPG

Templul Wat Phra Kaew ne cheamă. Cel mai mare și mai important templu din Thailanda e chiar lângă Wat Pho, deci tot cu barca ajungem. Dăm să intrăm, da’ de unde – trebuie să ne acoperim întâi. Pentru astfel de cazuri mi-am adus extensiile la pantaloni, doar că, evident, le-am lăsat la hotel, așa că trebuie să închiriez niște pantaloni lungi de stofă (destul de groasă, și sunt 30 de grade), iar fetele niște cămăși și rochii – care nu știm dacă sunt spălate după fiecare folosire. De reținut.

„Templul” e de fapt o colecție de clădiri care de care mai țuguiate și colorate,

DSC_9219.JPG

cu mult aur

DSC_6388.JPG

(foarte mult aur),

DSC_9234.JPG

multă ceramică,

DSC_6391.JPG

mulți monștri

DSC_6411.JPG

DSC_9236.JPG

și multă atenție la detaliu.

DSC_6404.JPG

Monștrii îmi aduc aminte de emisiunea ”extratereștri antici” de pe Discovery, în care diverși entuziaști, între care și Erich von Däniken (eheei) susțin între altele ipoteza că originea legendelor cu monștri cu mai multe capete (gen cerber) sau a oamenilor cu cap de animal (Horus în Egipt, sau acești maimuțoameni thailandezi) zace în niște experimente genetice ale unor extratereștri, care au combinat specii, de exemplu pentru amuzament. Asta ținând cont că deja în zilele noastre oamenii au făcut asemenea implanturi, capete de la un animal pe alt animal. Cu succes, chair dacă nesustenabil mai mult de câteva zile. Deocamdată.

Eu zic că e o prostie, asta cu extratereștrii și experimentele, și mă mir cum nu și-au dat seama oamnenii de la Discovery – n-au fost extratereștri, ci oameni veniți din viitor. Ddăh!

DSC_9239.JPG

Punctul nodal al templului Wat Phra Kaew e statuia de smarald a lui Buddha. Toate ghidurile avertizează: nu vă așteptați la cine știe ce, pare foarte mică. Dar ținând cont că e din smarald, nu e de colo. Nu e voie să faci poze, doar din afara clădirii.

DSC_6410.JPG

La intrarea în clădiri trebuie dați papucii jos – ceea ce e binevenit pentru mine pe căldura asta – am pantofii de călătorie, solizi dar călduroși, gresia templelor e binevenită din când în când.

Și-așa, de la un templu la altul, cu apă băută regulat (nu uitați!), trece juma’ de zi.

NMS_6383.JPG

DSC_6394.JPG

DSC_6400.JPG

DSC_6401.JPG

DSC_9246.JPG

DSC_6416.JPG

DSC_6417.JPG

NMS_9248.JPG

Publicitate

2 gânduri despre “Wat Phra Kaew

  1. Cand am fost la Chichen Itza radea ghidul de ideile lui Daniken cum radem noi de Dracula. E acolo un om cu un cap de jaguar peste capul lui intr-un basorelief. Idea e ca la ei asta e o imagine antropomorifica de baza. Imaginea din balconul tau imi pare cunoscuta. Daca ai stat aproape.de statia de metrou de langa sediul PwC inseamna ca am stat in aceeasi zona.

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s